Merhaba, dizüstü bilgisayarıma yeni bir SSD aldım ve HDD'yi çıkardım. Ubuntu 20.04 kuruyordum. Kurulum başlamasıyla birlikte bilgisayar sanki uçmaya çalışıyor gibi fan çok hızlı bir şekilde dönmeye başlıyor ve bu şekilde devam ediyor. Güncellemeler ve diğer yazılımlar kısmına kadar geliyorum. Normal kurulum, paketler vs. işaretliyorum ama 'devam et'e tıklayınca orada kalıyor ve sonuç olarak bilgisayarı güç tuşuyla kapatmak zorunda kalıyorum. Bir çözüm biliyor musunuz veya sorun nedir?
NVIDIA sürücüsü Ek Sürücülerde kurulu gözüküyor. O en başından beri kurulu zaten. İnternetten başka bir şey kurmak gerekiyorsa onu bilmiyorum, Wi-Fi açılmıyor zaten. Secure Boot kapalı.
Daha önce hep Windows kullandım. Düzgün çalışıyordu ama hem arka planda bir sürü program çalışıyordu hem de Linux çekirdekli bir OS kullanmak istiyordum. Sistemdeki yavaşlıktan dolayı SSD’ye geçmeyi düşünürken o zaman bu zaman dedim ve SSD’yi taktım sıfırdan Ubuntuyu kurmak istedim. Yani Linux’la ilk tanışmam olacaktı... Hocam şu anda kablo ile bağlanma imkanım yok. Pes ediyorum. Artık sanal makineden kullanırım. Bana Windows yolu gözüktü, şimdi USB Belleğe Windows 10 iso dosyasını yazdıracağım onda da sorun çıkmaz İnşallah. Yardımlarınız için çok teşekkür ederim
Bu da olmadı. Windows kurdum, şimdilik sorun yok. İlerleyen süreçte zamanım olursa bir Linux dağıtımını tekrar deneyeceğim. İlginiz için tekrardan teşekkür ederim.
Daha güncel çekirdekle gelen sürümü daha önce paylaştığım bağlantıdaki yukarıdaki yorum sebebiyle önerdim. İleride Ubuntu 20.04 de bu çekirdeğe geçecek, ayrıca Ubuntu 21.04 bu çekirdeği kullanıyor. Bununla birlikte Linux Mint Cinnamon, ortam olarak Ubuntu'dan daha iyi durumda, daha kolay kullanılıyor. Daha güncel çekirdek üzerinde hangisini tercih edersen kullanabilirsin. Hangi sürümünü kullandığını bu sebeple sormuştum.
Daha güncel çekirdekle gelen sürümü daha önce paylaştığım bağlantıdaki yukarıdaki yorum sebebiyle önerdim. İleride Ubuntu 20.04 de bu çekirdeğe geçecek, ayrıca Ubuntu 21.04 bu çekirdeği kullanıyor. Bununla birlikte Linux Mint Cinnamon, ortam olarak Ubuntu'dan daha iyi durumda, daha kolay kullanılıyor. Daha güncel çekirdek üzerinde hangisini tercih edersen kullanabilirsin. Hangi sürümünü kullandığını bu sebeple sormuştum.