Ubuntu Nasıl Kurulur?

thedarkfire19

Hectopat
Daha fazla  
Bilgisayarıma Ubuntu kuracağım yeni sürümünü, ancak bir kaç sorum var.
Öncelikle USB ile kurulum yapacağım aynen Windows'ta olduğu gibi mi USB belleğe mi yazdıracağım?

Ve birde aynı bilgisayarda hem Windows hem Ubuntu olacak bunun zararı olur mu?
Ve hard diski nasıl 2 ye ayıracağım aynı alanı kullanmamaları için?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle Technopat a şimdi üye oldum ve ilk mesajımı size yazıyorum.

Evet öncelikle Ubuntu ıso dosyasını indirip bi yazdırma programı yardımıyla usb belleğe boot edilebilir şekilde yazdıracaksınız.

Hem Windowsu hem Linux sistemlerini aynı bilgisayarda kullanabilirsiniz. Bende 6 tane işletim sistemi var bugüne kadar bi zararını görmedim.

Diskiniz tek bölümden oluşuyorsa yaa Ubuntuyu kurarken bi bölüntü oluşturacaksınız ya da Windows üzerinde disk yöneticisine girip ayrı bi bölüm oluşturacaksınız.

Benim anladığım sen biraz bu işlerde acemisin o yüzden sana tavsiyem ilk wubi tarzı kurulumlar var. Wubi programı yardımıyla Windows un yanına Linux sistemlerini kurabiliyorsun o tarz bi kurulumla başlamanı tavsiye ederim. Wubi aracını indirip hemen kurabilirsin. O sistemi kaldıracağın zamanda aynı şekilde Windows üzerinden wubiyi çalıştırıp uninstall yapabilirsin.

Ama yok illaki diske kuracağım diyorsan her daim yardımcı oluruz tabiki de..

Öncelikle Technopat a şimdi üye oldum ve ilk mesajımı size yazıyorum.

Evet öncelikle Ubuntu ıso dosyasını indirip bi yazdırma programı yardımıyla usb belleğe boot edilebilir şekilde yazdıracaksınız.

Hem Windowsu hem Linux sistemlerini aynı bilgisayarda kullanabilirsiniz. Bende 6 tane işletim sistemi var bugüne kadar bi zararını görmedim.

Diskiniz tek bölümden oluşuyorsa yaa Ubuntuyu kurarken bi bölüntü oluşturacaksınız ya da Windows üzerinde disk yöneticisine girip ayrı bi bölüm oluşturacaksınız.

Benim anladığım sen biraz bu işlerde acemisin o yüzden sana tavsiyem ilk wubi tarzı kurulumlar var. Wubi programı yardımıyla Windows un yanına Linux sistemlerini kurabiliyorsun o tarz bi kurulumla başlamanı tavsiye ederim. Wubi aracını indirip hemen kurabilirsin. O sistemi kaldıracağın zamanda aynı şekilde Windows üzerinden wubiyi çalıştırıp uninstall yapabilirsin.

Ama yok illaki diske kuracağım diyorsan her daim yardımcı oluruz tabiki de..

16.04 sürümünü 2. bir bölüm oluşturarak kurdum. Hem Windows hem de Ubuntu var şu anda bilgisayarımda.
Ancak League of Legends nasıl kuracağım Ubuntuya?
Bir kaç video izledim ancak başarısız oldum.

16.04 sürümünü 2. bir bölüm oluşturarak kurdum. Hem Windows hem de Ubuntu var şu anda bilgisayarımda.
Ancak League of Legends nasıl kuracağım Ubuntuya?
Bir kaç video izledim ancak başarısız oldum.
Ben oyun konusunda aşırı derecede cahilim fakat bahsettiğim oyunun sitesine baktım. Sadece Windows ve OS X versiyonları var. O yüzden ilk yapacağın iş Ubuntu üzerinden wine uygulamasını kuracaksın onun üzerinden oyunu kuracaksın. Yani biraz araştırmak lazım.

16.04 Desktop sürümünü indirip iso dosyasının içeriğini olduğu gibi flash'a atın. Daha sonra exe dosyasını çalıştırın. Kendisi boot kısmına Ubuntu'yu ekler. Ubuntu'yu açtıktan sonra da kendisi otomatik olarak flash üzerinden kurulumu yapar.

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı