Ubuntu Silerken Yanlışlıkla Windows Silindi

Light Yagami

Hectopat
Çift açılma yöntemiyle iki işletim sistemi kurmuştum. Ubuntu'ya geçip OS-uninstaller indirip açtım. Hiçbir seçenek gelmedi Windows 8 ya da Ubuntu mu diye. Otomatik Ubuntu seçiliydi. Sildim Ubuntu'yu ama Windows'da silindi. Önemli şeyler var. Yardım eder misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
evet hazırlayabilirsin windows iso dosyasını indir ve Gnome Disk Utility indir sonra flaş belleği tak dediğim programdan flaşı seç sonra sağ üstden ayarlara tıkla disk kalıbını yazdır var oradan iso dosyasını yazdırabilirsin ve kurabilirsin bu arada söyleyim usbdeki herşey gider live açtıysan sorun oluşabilir.

ve GPARTED programında Windows'a ait dosyalar gözüküyor hala. Kurtarma diski mesela.
Screenshot from 2019-09-22 13-05-09.png

WoeUSB yazılımı ile İSO yazdırma yapabilirsin. Google araması çok daha fazla yardımcı olur. Usb üzerinden çalışan Linux ile İSO indirilir mi bilmiyorum. Hazır İSO varsa verdiğim yazılım ile Usb yazma yapılır ama dediğim gibi ikinci bir Usb bellek takılabilir mi bilmiyorum. Mevcut çalışma koşulların ile bu mümkün değil gibi. Canlı Linux sürümü desteklemiyor olabilir. Başka birinden yardım alman gerekir.

evet hazırlayabilirsin windows iso dosyasını indir ve Gnome Disk Utility indir sonra flaş belleği tak dediğim programdan flaşı seç sonra sağ üstden ayarlara tıkla disk kalıbını yazdır var oradan iso dosyasını yazdırabilirsin ve kurabilirsin
Ama canlı olarak kullanıyorum şu an Ubuntuyu. Flashdaki Ubuntuyu silip Windows yazdırsam olur mu ?

ve GPARTED programında Windows'a ait dosyalar gözüküyor hala. Kurtarma diski mesela.
Eki Görüntüle 440925
Windows silinmemiş sanırım. Ancak Linux ile beraber çalışmaya ayarlı olduğu için Linux silinince windows başlayamaz. Windows'u başlatan windows boot manager eksik. Bu eklenebilir mi öğrenmek lazım. Yoksa baştan kurulum gerekiyor.

Windows'un silindiğine emin misiniz ? Windows silinmemiş sadece başlatıcı silinmiş gibi görünüyor. Windows boot manageri kurduktan sonra kaldığınız yerden devam edin. Eğer diskler üzerinde oynama yapacaksanız dikkat etmenizde fayda var. Eğer Windows boot manager'i tekrar kuramazsanız canlı olarak kullandığınız ubuntu üzerinden kurtaracağınız dosyaların olduğu diski mount edip kopyalayarak alabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı