Ubuntu, Windows 11'den daha iyidir

Windows 11'in kararlı sürümü çıkmadı bile. Adil bir karşılaştırma olmaz bu. Kararlı sürümü çıksın ondan sonra bakarız hangisi daha iyi diye.

Windows 11'in kararlı sürümü çıkmadı bile. Adil bir karşılaştırma olmaz bu. Kararlı sürümü çıksın ondan sonra bakarız hangisi daha iyi diye.
Şu anki sürüm bile çok fazla özellik ve performans sağlıyor. Windows 11 varken Ubuntu'yu sadece zevk için tercih ederim.

Hocam "Wine" kullanırken performans düşüşü oluyor mu Windows 10'a göre?
Cinebench R20'de Windows 10'a göre 100-200 puan daha fazla alıyorum.
Edit: Arch Linux

"Wine" yazılımının odaklandığı ve ilk elden geliştirildiği işletim sistemleri ubuntu, debian, fedora, android, macos.Bunların dışında kalıyorsanız sıkıntı olabilir duruma göre.(Çökme, Performans Kaybı vs..)

------------------------

İlk ufak yazım hatasında account un pasife çekilmesi hoş olmadı, bunun dışında eski latife içerikli başlık revize edilmiş lakin çok agresif olmuş ve orijinal söylemden çok uzaklaşılmış, iyimser olarak mod yeni sanırım kendi alanında, "Windows'dan Ubuntu'ya geçtim, çok beğendim" şeklinde düzenliyebilirse iyi olur, insanların önlerine konan kağıttan daha geniş düşünebilmesi gerekiyor.

Son olarak latife olarak yazdığım sitenin girilen tarayıcıyı yanlış algılaması olayınıda(Edge Chromium'u Chrome olarak algılıyor, ufak bir revizyon gerekiyor) silmiş falan, sanki bu latifeyi işletim sistemi bölümünde değil de oyun bölümünde yapıyorum, neyse kendini geliştirmesi temennisi ile.

Wine denen şeyle uğraşmayın. Qemu ve Virt Manager kullanın. Native kadar olmasa da VirtualBox ve Vmware'den 2 kat hızlı çalışır. Windows'a gelince çöptür. Değil Windows 11, Windows 1411 çıksa yine çöp olacaktır. Çünkü işletim sistemi temelden çürük. Allah bile düzeltemez.

yıllarca ubuntu kullanmış hatta zamanında nasıl belgeleri hazırlamış birisi olarak yazıyorum . genç arkadaşlar uğraşsın bir süre. sonrasında bıkacaklar zaten. yıllardır değişen hiç bir şey yok. hatalar ,sorunlar hep aynı. uğraşmayın,zaman kaybı.

sonrasında bıkacaklar zaten.

Linus Torvalds 20'li yaslarinda Linux'u yazmaya baslamisti, genc yasta yani. Su anda 51 yasinda, Linux'u gelistirmeyi birakti mi? Hayir. Bende kullaniyorum, bikma gibi bir durum yasamadim.

15 senedir Linux kullanıyorum. Hatalar ve sorunlar, senin bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Biliyorsan, yağ gibi kullanırsın Windows'un yüzüne bakmazsın.

15 senedir Linux kullanıyorum. Hatalar ve sorunlar, senin bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Biliyorsan, yağ gibi kullanırsın Windows'un yüzüne bakmazsın.

Emin ol özgür yazılım dünyasına senin 10 katın faydam dokunmuştur.

Dediğinize katılmıyorum Manjaro linux ubuntu`dan da daha iyidir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…