Ubuntu, Windows 11'den daha iyidir

Windows 11'in kararlı sürümü çıkmadı bile. Adil bir karşılaştırma olmaz bu. Kararlı sürümü çıksın ondan sonra bakarız hangisi daha iyi diye.
 
Windows 11'in kararlı sürümü çıkmadı bile. Adil bir karşılaştırma olmaz bu. Kararlı sürümü çıksın ondan sonra bakarız hangisi daha iyi diye.
Şu anki sürüm bile çok fazla özellik ve performans sağlıyor. Windows 11 varken Ubuntu'yu sadece zevk için tercih ederim.
 
Hocam "Wine" kullanırken performans düşüşü oluyor mu Windows 10'a göre?
Cinebench R20'de Windows 10'a göre 100-200 puan daha fazla alıyorum.
Edit: Arch Linux
 
"Wine" yazılımının odaklandığı ve ilk elden geliştirildiği işletim sistemleri ubuntu, debian, fedora, android, macos.Bunların dışında kalıyorsanız sıkıntı olabilir duruma göre.(Çökme, Performans Kaybı vs..)

------------------------

İlk ufak yazım hatasında account un pasife çekilmesi hoş olmadı, bunun dışında eski latife içerikli başlık revize edilmiş lakin çok agresif olmuş ve orijinal söylemden çok uzaklaşılmış, iyimser olarak mod yeni sanırım kendi alanında, "Windows'dan Ubuntu'ya geçtim, çok beğendim" şeklinde düzenliyebilirse iyi olur, insanların önlerine konan kağıttan daha geniş düşünebilmesi gerekiyor.😉

Son olarak latife olarak yazdığım sitenin girilen tarayıcıyı yanlış algılaması olayınıda(Edge Chromium'u Chrome olarak algılıyor, ufak bir revizyon gerekiyor) silmiş falan, sanki bu latifeyi işletim sistemi bölümünde değil de oyun bölümünde yapıyorum, neyse kendini geliştirmesi temennisi ile.🤠
 
yıllarca ubuntu kullanmış hatta zamanında nasıl belgeleri hazırlamış birisi olarak yazıyorum . genç arkadaşlar uğraşsın bir süre. sonrasında bıkacaklar zaten. yıllardır değişen hiç bir şey yok. hatalar ,sorunlar hep aynı. uğraşmayın,zaman kaybı.
 
Yıllarca Ubuntu kullanmış hatta zamanında nasıl belgeleri hazırlamış birisi olarak yazıyorum. Genç arkadaşlar uğraşsın bir süre. Sonrasında bıkacaklar zaten. Yıllardır değişen hiçbir şey yok. Hatalar, sorunlar hep aynı. Uğraşmayın, zaman kaybı.

15 senedir Linux kullanıyorum. Hatalar ve sorunlar, senin bilgi eksikliğinden kaynaklanıyor. Biliyorsan, yağ gibi kullanırsın Windows'un yüzüne bakmazsın.
 
Başlıktaki gibi, "Ubuntu" kurdum (Linux tarafındaki Windows denebilir iyi anlamda🙂) ve dünya varmış gerçekten. Herhangi bir kaybım da yok, aksine performans arttı. Akıyor sistem. Her işimi yine yapıyorum, oyunların bir kısmı Linux destekliyor, desteklemeyen oyunları da "Wine" uyumluluk katmanını kullanarak oynuyorum.

Tavsiye ederim, ilk 1-2 gün alışma evresi oluyor doğal olarak. Linux gerçek dünya diyebilirim, Matrix'teki uyanma gibi oluyor.🙂

Not: Yazılım geliştirme hususunda zaten konuşmaya gerek yok lakin .net/.net core/sql server gibi Microsoft merkezli şeyler ile çalışıyorsanız bir sıkıntı yok, çalışmaya devam edebilirsiniz. Bilginiz olsun, gerekli IDE'ler vs. var.
Dediğinize katılmıyorum Manjaro linux ubuntu`dan da daha iyidir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı