Çözüldü Ubuntu - Windows Dual Boot Windows'ta saat düzgün görünmüyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Berk10007

Femtopat
Merhaba, ben bilgisayarımda Windows 10 ve Ubuntu Dual Boot olarak kullanıyorum. Tarih kısmında herhangi bir sıkıntı çıkmıyor ama saat Windows'ta düzgün bir şekilde görüntülenemiyor. Tarih ve saati otomatik ayarla seçenekleri açık bir şekilde denedim ama olmadı, daha sonra elle ayarladım yine olmadı. Bu konu hakkında yardımcı olabilecek birisi var mı?

Çözüm
Zaman kayması yaşanıyor. Çünkü Windows eski Greenwich zamanını temel alıyor Ubuntu ise yeni olan UTC'yi. Düzeltmek için kayıt defterinde birkaç ayar yapmanız gerek.

Yeni not sayfası açın ve şunu kopyalayıp yapıştırın:

Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\TimeZoneInformation] "RealTimeIsUniversal"=dword:00000001

Ardından dosya uzantısını .reg olacak şekilde değiştirin. Ve bu dosyayı çalıştırın.
Zaman kayması yaşanıyor. Çünkü Windows eski Greenwich zamanını temel alıyor Ubuntu ise yeni olan UTC'yi. Düzeltmek için kayıt defterinde birkaç ayar yapmanız gerek.

Windows Registry Editor Version 5.00 [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\TimeZoneInformation] "RealTimeIsUniversal"=dword:00000001

Ardından dosya uzantısını .reg olacak şekilde değiştirin. Ve bu dosyayı çalıştırın.

Son düzenleme:
Çözüm

Teşekkürler. Oldu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı