Çözüldü Ubuntu'da RX 560, RX 460 olarak gözüküyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
7
Yer
Fake Japanese
Merhabalar, sorunum şu: AMD RX 560 model ekran kartı kullanıyorum fakat Ubuntu'da RX 460 olarak gözüküyor. Sahte bir kart kullanmadığıma eminim.

1617663127717.png

Çözüm
Ubuntu kendi "Evrensel" sürücüsünü kurunca oluşan bir problem imiş. Okuduğum kadarı ile AMD kendi sitesi üzerinden indirince sorun ortadan kalkıyormuş.

Ubuntu'ya ait evrensel sürücü diye bir şey yok aslında, Linux çekirdeği ile gelen sürücü var ve bu aygıtlarda kullanılan amdgpu sürücüsü genel kullanım için (hatta oyun için) yeterlidir. Linux'ta aygıtlar genellikle pciid dosyasındaki isimlere göre listelenir. RX 460 ve RX 560 aynı seriye ait ve aynı PID VID (1002:67ef) değerlerine sahip aygıtlar, ufak tefek kırpmalar ve değişikliklerle pazarlama için farklı biçimde isimlendiriliyor sadece. Aslında üç aşağı beş yukarı aynı aygıt bunlar. Bu sebeple aygıt belirli bir seri içinde gösteriliyor. Sistem bilgisini gösteren uygulama, sonucu pciid dosyasındaki verilere göre gösterdiği için, amdgpu-pro sürücüsünü kurmanız bir şey değiştirmeyecektir. lspci -nnk | egrep "VGA|3D|Display" komutunu çalıştırınca, aygıt büyük ihtimalle aşağıdaki gibi listelenecektir. Kısaca sorun yok.

AMD Baffin [Radeon RX 460/560D / Pro 450/455/460/555/555X/560/560X]
460 üzerine 560 BIOS kurmuş olmasınlar?
Hocam sanmıyorum. Windows üzerinden RX 560 driver kurunca sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum. Bildiğim kadarıyla sahte bioslarda özel driver kurmak gerekebiliyor. Windows üzerine geçip GPU-Z ile bakacağım.

Merhaba,

Kartın üstünde, etiketinde sağında solunda bir ibare yokmu tam olarak hangi model olduğunu gösterir. En iyi şekilde öyle anlayabilirsin, markalı bir modelse resimlerine bakarak anlayabilirsin. Ama arkadaşlarında dediği gibi RX460 üzerine RX560 bios'u kolayca yazılabiliniyor, karta tabiki çok birşey katmıyor bu biosu'un yazılması.

Hocam sanmıyorum. Windows üzerinden RX 560 driver kurunca sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum. Bildiğim kadarıyla sahte bioslarda özel driver kurmak gerekebiliyor. Windows üzerine geçip GPU-Z ile bakacağım.

Kartı nerden ve ne zaman temin ettiniz?

Merhaba,

Kartın üstünde, etiketinde sağında solunda bir ibare yokmu tam olarak hangi model olduğunu gösterir. En iyi şekilde öyle anlayabilirsin, markalı bir modelse resimlerine bakarak anlayabilirsin. Ama arkadaşlarında dediği gibi RX460 üzerine RX560 bios'u kolayca yazılabiliniyor, karta tabiki çok birşey katmıyor bu biosu'un yazılması.
Hocam bakıcam ama gerçekten sanmıyorum. Teknobiyotik üzerinden 0 olarak aldım hani ikinci el olsa haklısınız. @Penetrator God
1617653270678.png
1617653282379.png

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı