Merhabalar, sorunum şu: AMD RX 560 model ekran kartı kullanıyorum fakat Ubuntu'da RX 460 olarak gözüküyor. Sahte bir kart kullanmadığıma eminim.
Ubuntu kendi "Evrensel" sürücüsünü kurunca oluşan bir problem imiş. Okuduğum kadarı ile AMD kendi sitesi üzerinden indirince sorun ortadan kalkıyormuş.
lspci -nnk | egrep "VGA|3D|Display" komutunu çalıştırınca, aygıt büyük ihtimalle aşağıdaki gibi listelenecektir. Kısaca sorun yok.Hocam sanmıyorum. Windows üzerinden RX 560 driver kurunca sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum. Bildiğim kadarıyla sahte bioslarda özel driver kurmak gerekebiliyor. Windows üzerine geçip GPU-Z ile bakacağım.460 üzerine 560 BIOS kurmuş olmasınlar?
Hocam sanmıyorum. Windows üzerinden RX 560 driver kurunca sorunsuz bir şekilde kullanabiliyorum. Bildiğim kadarıyla sahte bioslarda özel driver kurmak gerekebiliyor. Windows üzerine geçip GPU-Z ile bakacağım.
Hocam bakıcam ama gerçekten sanmıyorum. Teknobiyotik üzerinden 0 olarak aldım hani ikinci el olsa haklısınız. @Penetrator GodMerhaba,
Kartın üstünde, etiketinde sağında solunda bir ibare yokmu tam olarak hangi model olduğunu gösterir. En iyi şekilde öyle anlayabilirsin, markalı bir modelse resimlerine bakarak anlayabilirsin. Ama arkadaşlarında dediği gibi RX460 üzerine RX560 bios'u kolayca yazılabiliniyor, karta tabiki çok birşey katmıyor bu biosu'un yazılması.
Hocam Ubuntu'nun kendi sistem özellikleri penceresiBazı programlar yanlış gösterebilir. Zaten RX 460 ile RX 560 neredeyse aynı ekran kartı. Tıpkı RX 470 ve 570'te olduğu gibi.
Program kaynaklı olabilir. Kartın tam modeli nedir?
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.