herchell
Hectopat
Ubuntu 22.04 üzerinde Samba kurulumu yaparak, Windows 11 yüklü bilgisayarımdan paylaşılan bir klasöre erişmek istiyorum. Gerekli adımları uyguladım:
smb.conf dosyasına aşağıdaki paylaşımı ekledim:
[sambashare]
comment = Samba on Ubuntu
path = /home/username/sambashare
read only = no
valid users = username
sudo chown -R username:username/home/username/sambashare
sudo chmod -R 755 /home/username/sambashare
Ancak her seferinde “Belirtilen ağ parolası geçersiz” hatası alıyorum. Ping testleri başarılı, IP doğru görünüyor (ipadress), ayrıca testparm çıktısı da herhangi bir hata göstermiyor.
SMB 1.0/CIFS File Sharing Support özelliği Windows’ta aktif, Defender dışında antivirüs programım yok. Computer Browser servisini otomatik olarak başlattım. Windows Kimlik Bilgileri Yöneticisi’ni temizledim ama sorun hala devam ediyor.
smb.conf dosyasına aşağıdaki paylaşımı ekledim:
[sambashare]
comment = Samba on Ubuntu
path = /home/username/sambashare
read only = no
valid users = username
- username kullanıcısı için smbpasswd -a username ile parola tanımladım.
- Klasör izinlerini chown ve chmod komutlarıyla düzenledim
sudo chown -R username:username/home/username/sambashare
sudo chmod -R 755 /home/username/sambashare
- smbd ve nmbd servislerini yeniden başlattım.
- UFW üzerinden Samba’ya izin verdim: sudo ufw allow 'Samba'
- Windows'ta “Ağa sürücü bağla” diyerek \\ipadress\sambashare yolunu kullandım.
- "Farklı kimlik bilgileri kullanarak bağlan" seçeneğini işaretleyip kullanıcı adı ve parolayı doğru girdiğimden emin oldum.
Ancak her seferinde “Belirtilen ağ parolası geçersiz” hatası alıyorum. Ping testleri başarılı, IP doğru görünüyor (ipadress), ayrıca testparm çıktısı da herhangi bir hata göstermiyor.
SMB 1.0/CIFS File Sharing Support özelliği Windows’ta aktif, Defender dışında antivirüs programım yok. Computer Browser servisini otomatik olarak başlattım. Windows Kimlik Bilgileri Yöneticisi’ni temizledim ama sorun hala devam ediyor.