Çözüldü Ubuntu'da tar.gz uzantılı dosya nasıl çıkartılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Procyon

Hectopat
Daha fazla  
Windows 10'da Ubuntu'yu etkinleştirip kurdum. Ancak wget ile çektiğim tar.gz uzantılı dosyayı çıkartamıyorum. Tar -xvzf dosya adı.tar.gz bu şekilde açamıyorum bu hatayı veriyor ;

Gzip: Stdin: Not in gzip format.
Tar: Child returned status 1
Tar: Error is not recoverable: Exiting now.

Kimse bilmiyor mu ?

Son düzenleme:
Çözüm

Bu konu belki işine yarayabilir.
Vay oldu :) hata sıkıştırılma türünden kaynaklanıyormuş vay be. Hemen çözümü buraya yazayım herkes faydalansın.

Öncelikle dosyanın sıkıştırılma türünü öğreniyoruz.

Kod:
file name_name.tgz

Burada ki kodu girdiğimizde eğer XZ sıkıştırılma türü çıkıyorsa şu komut ile dosyayı açabiliyoruz ;

Kod:
tar xf archive.tar.xz

tar xf archive.tar.gz

tar xf archive.tar

tar xf archive.tgz

artık dosya uzantısı neyse ona göre deneyin. Yani -zxvf her dosya için geçerli değilmiş.
Windows 10'da Ubuntu'yu etkinleştirip kurdum. Ancak wget ile çektiğim tar.gz uzantılı dosyayı çıkartamıyorum. Tar -xvzf dosya adı.tar.gz bu şekilde açamıyorum bu hatayı veriyor ;

Gzip: Stdin: Not in gzip format.
Tar: Child returned status 1
Tar: Error is not recoverable: Exiting now.

Kimse bilmiyor mu ?

Ubuntu'nun dosya yöneticisi tar formatını destekliyor olması lazım. Yani tek tıkla çıkarabilmen gerek. Eğer olmazsa fileroller indirip onunla dene.

Ubuntu'nun dosya yöneticisi tar formatını destekliyor olması lazım. Yani tek tıkla çıkarabilmen gerek. Eğer olmazsa fileroller indirip onunla dene.

Bende arayüz yok dostum sadece terminal var. Dedim ya Windows 10 üzerinden kullanıyorum Microsoft Store üzerinden indirdim kurdum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Dosya konumunu ekleyerek dene bir de.

Kod:
tar -gerekliparametre /dosyakonumu/dosyaadi.tar.xxx
gzip: stdin: not in gzip format
tar: Child returned status 1
tar: Error is not recoverable: exiting now

yine aynı hata acaba diyorum tar.gz için ubuntuya kurulummu yapmamız gerekiyor mesela windowsta .rar uzantılı dosyaları çıkartmak için winrar adlı programı kuruyorduk acaba ununtu da bu bileşen yok mu ?

Bu konu belki işine yarayabilir.
Vay oldu :) hata sıkıştırılma türünden kaynaklanıyormuş vay be. Hemen çözümü buraya yazayım herkes faydalansın.

Öncelikle dosyanın sıkıştırılma türünü öğreniyoruz.

Kod:
file name_name.tgz

Burada ki kodu girdiğimizde eğer XZ sıkıştırılma türü çıkıyorsa şu komut ile dosyayı açabiliyoruz ;

Kod:
tar xf archive.tar.xz

tar xf archive.tar.gz

tar xf archive.tar

tar xf archive.tgz

artık dosya uzantısı neyse ona göre deneyin. Yani -zxvf her dosya için geçerli değilmiş.

Son düzenleme:
Çözüm

Technopat Haberler

Geri
Yukarı