Ubuntu'da USB belleğe ISO dosyası yazdırmak mümkün mü?

PUNISHER3

Femtopat
Arkadaşlar ben 3 gün önce Linux Ubuntu'yu kurdum. Bunu yaptığıma pişman oldum. Bana kullanması çok zor geldi hiçbir şey anlamadım yani Google'ya da farklı uygulamaları kurmak istediğimde falan olmuyor yani çok can sıkıcı bir durum. Ve aklıma hemen Windows 7 kurmak geldi. Windows 7 ISO dosyasını indirdim. USB belleği de taktım laptopa her şey güzel gidiyordu fakat USB belleğin içerisindeki Ubuntu ISO dosyasını silip, içine nasıl ISO dosyasını yazdıracağımı bilmiyordum. Aslında biliyorum normalde Windows'ta Rufus kurup onunla biçimlendirip bazı ek ayarları yapıp kurardım ama Linux'ta Rufus'u çalıştıramadım Wine ile denedim yine olmadı. Tek isteğim şu Linux'tan kurtulmak. Her siteye her videoya baktım, yok terminale şunu yazın buraya bu kodu yazın bunu yazın falan filan bilmem ne. Çok anlamıyorum zaten bilgisayardan. Bu arada Ubuntu'yu USB belleğe Rufus ile yazdırıp BIOS'tan boot menüsüne girip ayarlayarak kurmuştum. USB belleğin içinde hâlâ Ubuntu duruyordu sonra bende biçimlendirdim USB belleği. Aslında USB belleği tamamen biçimlendirmişim farkında değildim, yani USB belleğin içindeki kendi yazılımı da beraber silmişim. Tabii içerisinde yazılım olup olmadığını bilmiyorum ama muhtemelen vardır. Kısaca USB bellek donanımsal, fiziksel olarak var ama sanal olarak yok yani çöp oldu çalışmıyor. Bu yüzden gidip yeni 16 GB USB bellek satın aldım 300. Şimdi tekrar aynı senaryoyu yaşamak ve 300 çöpe atmak istemediğim için buraya başvurdum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Arkadaşlar ben 3 gün önce Linux Ubuntu'yu kurdum. Bunu yaptığıma pişman oldum. Bana kullanması çok zor geldi hiçbir şey anlamadım yani Google'ya da farklı uygulamaları kurmak istediğimde falan olmuyor yani çok can sıkıcı bir durum. Ve aklıma hemen Windows 7 kurmak geldi. Windows 7 ISO dosyasını indirdim. USB belleği de taktım laptopa her şey güzel gidiyordu fakat USB belleğin içerisindeki Ubuntu ISO dosyasını silip, içine nasıl ISO dosyasını yazdıracağımı bilmiyordum. Aslında biliyorum normalde Windows'ta Rufus kurup onunla biçimlendirip bazı ek ayarları yapıp kurardım ama Linux'ta Rufus'u çalıştıramadım Wine ile denedim yine olmadı. Tek isteğim şu Linux'tan kurtulmak. Her siteye her videoya baktım, yok terminale şunu yazın buraya bu kodu yazın bunu yazın falan filan bilmem ne. Çok anlamıyorum zaten bilgisayardan. Bu arada Ubuntu'yu USB belleğe Rufus ile yazdırıp BIOS'tan boot menüsüne girip ayarlayarak kurmuştum. USB belleğin içinde hâlâ Ubuntu duruyordu sonra bende biçimlendirdim USB belleği. Aslında USB belleği tamamen biçimlendirmişim farkında değildim, yani USB belleğin içindeki kendi yazılımı da beraber silmişim. Tabii içerisinde yazılım olup olmadığını bilmiyorum ama muhtemelen vardır. Kısaca USB bellek donanımsal, fiziksel olarak var ama sanal olarak yok yani çöp oldu çalışmıyor. Bu yüzden gidip yeni 16 GB USB bellek satın aldım 300. Şimdi tekrar aynı senaryoyu yaşamak ve 300 çöpe atmak istemediğim için buraya başvurdum. Yardımcı olursanız sevinirim. Teşekkürler.

Ventoy ile deneyebilirsiniz.

Abi niye bu kadar zorlandın ya. Linux'la kötü deneyim yaşadığına üzüldüm. Ventoy veya balena etcher kullanabilirsin biraz araştırsan görürdün bu yazılımları. Yapay zeka falan da gelisti takıldığın kısımda sorsaydın keşke.

Senin durumunu anlıyorum, Linux’tan kurtulup tekrar Windows’a geçmek istiyorsun ama Ubuntu’da USB’ye ISO yazdırma konusunda zorlanıyorsun. Hiç merak etme, bunu kolayca halledebiliriz. Windows 7 ISO’yu USB’ye yazdırıp boot edilebilir hale getirmek için şu adımları takip edebilirsin:

---

1. USB’yi Biçimlendir

Öncelikle, USB’yi temizleyip doğru formatta biçimlendirelim.

Terminali aç ve şu komutları sırayla uygula:

1. USB’nin adını öğren

lsblk

Çıkan listede 16 GB olan USB’yi bul. Genelde /dev/sdb gibi bir şey olur.

2. USB’yi biçimlendir
DİKKAT! Doğru diski seçtiğine emin ol! Örneğin, USB’n /dev/sdb ise:

sudo umount /dev/sdb*
sudo mkfs.ntfs -f /dev/sdb

(Windows 7, NTFS formatını daha iyi tanır.)

---

2. ISO’yu USB’ye Yazdır

Ubuntu'da Rufus gibi çalışan balenaEtcher veya WoeUSB kullanabilirsin.

Yöntem 1: Balena Etcher (Kolay Yöntem)

1. Terminali aç:

sudo apt update
sudo apt install balena-etcher-electron

2. Uygulamayı aç:

balena-etcher-electron

3. Windows 7 ISO’yu seç, USB’yi seç ve Flash butonuna bas.

Yöntem 2: WoeUSB (Alternatif)

1. Terminale şu komutları gir:

sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
sudo apt update
sudo apt install woeusb

2. ISO’yu USB’ye yazdır:

sudo woeusb --device /path/to/windows7.iso /dev/sdb --target-filesystem NTFS

(/path/to/windows7.iso kısmını kendi ISO’nun konumu ile değiştir.)

---

3. USB’den Boot Et

1. Bilgisayarı kapat.

2. USB’yi tak.

3. Açılırken BIOS’a gir (Genellikle F2, F12, ESC veya DEL tuşu ile).

4. Boot menüsünden USB’yi seç.

5. Windows 7 yükleyicisi açılacak.

Bunu yaptıktan sonra sorunsuzca Windows 7’yi kurabilirsin. Eğer takıldığın bir yer olursa yaz, yardımcı olurum!

Zorin yükle aynı Windows 11'e benzetmişler ben ISO olarak indirdim kullanımı daha basit ve Windows kullananlar için daha uyumlu YouTube'da nasıl yapılacağını ve nereden indireceğini bulursun zorin yaz orada aramaya.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00