Ubuntu'da Windows 10 USB'si hazırlama

İlk olarak şu an bilgisayarımda Ubuntu kurulu değil çünkü RST hatası veriyor, onu çözmek için BIOS ayarlarından SATA ayarını AHCI yapmamız gerek ve bende o ayar yok. İnternette bayağı bir araştırdım ve güncel çözüm bulamadım. Ben de, USB'yi çıkartmadan Ubuntu'yu dene seçeneği ile Windows 10 USB hazırlayacağım. Technopat'tan çoğu konuya baktım ve kafam çok karıştı. DD modu ile ISO dosyalarını kopyalarak olmuyor. WoeUsb programını da indiremedim, terminal komutlarını hiç bilmiyorum. Terminalsiz doğru düzgün bir video veya Technopat konusu var mıdır? Eski bilgisayarımda her indirdiğim ISO dosyası bozuk çıkıyor. O yüzden Ubuntu'dan Windows 10 USB'si hazırlamaya çalışıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.

Eski bilgisayarımda her indirdiğim ISO dosyası bozuk çıkıyor.

İndirdiğiniz ISO dosyasının bozulmuş olmasında ziyade, HDD'nin bozulmuş olması çok daha olası. Hazır Ubuntu ile sistemi açmışken, Diskler (Disks) uygulamsı ile, disk sağlığını kontrol edin.

Woeusb için, Ubuntu'nun hangi sürümünü kullandığınızı belirtin.

İndirdiğiniz ISO dosyasının bozulmuş olmasında ziyade, HDD'nin bozulmuş olması çok daha olası. Hazır Ubuntu ile sistemi açmışken, diskler (disks) uygulamsı ile, disk sağlığını kontrol edin.

Woeusb için, Ubuntu'nun hangi sürümünü kullandığınızı belirtin.

Ubuntu yeni bilgisayarımda, eski bilgisayarım Windows 7, bu arada dene seçeneği ile kurduğum Ubuntu da 4,7 GB boş alan var. Windows 10 ISO'su 5 GB. Ne yapacağım çıkmaza girdim.

Ubuntu yeni bilgisayarımda, eski bilgisayarım Windows 7, bu arada dene seçeneği ile kurduğum Ubuntu da 4,7 GB boş alan var. Windows 10 ISO'su 5 GB. Ne yapacağım çıkmaza girdim.

Ubuntu'yu sitesinden indirdim muhtemelen en güncel olanı. Şu an kafamı dinlendirmek için bilgisayarı kapattım çünkü uzun süredir uğraşıyorum her şey de bir hata çıkıyor.

Woeusb indir.
Terminale şunları yaz:
Kod:
sudo add-apt-repository ppa:nilarimogard/webupd8
sudo apt update.
sudo apt install woeusb.

Bir de bununla dene.

Peki bilgisayarcının açılmasını bekleyip ondan Windows 10 USB'si alsam nasıl olur? Ne yapacağımı bilmiyorum internet hızım yavaş 5GB ISO indirmek için 1-2 saat beklemem gerek.

Ubuntu da 4,7 GB boş alan var. Windows 10 ISO'su 5 GB. Ne yapacağım çıkmaza girdim.

Çalışan/canlı sistem RAM üzerinde koştuğu için öyle görünüyor. ISO dosyasını HDD/SDD üzerine indirirseniz sorun olmaz. Dosya yöneticisinin sol tarafındaki panelde, sistemdeki disk bölümleri listelenir, bunlardan birisini seçip dosyayı disk böümlerinden birisine indirmelisiniz.

Hâlâ Ubuntu'nun hangi sürümünü kullandığınızı söylemediniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı