Ubuntu'da Windows 10 USB'si hazırlama

Java 8'i direkt kaldırmışlar zaten.

O Java'nın lisans sözleşmesi değişikliğinden dolayı oldu. Şu depodan Oracle Java'nın güncel sürümleri kurulabilir. Oracle Java : “Linux Uprising” team

Webupd8 PPA deposundan Ubuntu'nun eski sürümlerine, yani 18.04 ve öncesine woeusb kurulumu yapılabilir. Yani eski sürümler için depo çalışyor. Ama 20.04 sürümde woeusb'nin bağımlılığı değiştiği için yüklenemiyor. Hangi sürümü kullandığını bu sebeple sordum zaten.

Arkadaşlar Rufus ile eski bilgisayarımdan yazdırmayı başardım ama imzalanmış aygıt bulunamadı diyor. Başka portları takıyorum yine olmuyor.

Başka bir USB ile deneyeceğim.
Çalışan/canlı sistem RAM üzerinde koştuğu için öyle görünüyor. ISO dosyasını HDD/SDD üzerine indirirseniz sorun olmaz. Dosya yöneticisinin sol tarafındaki panelde, sistemdeki disk bölümleri listelenir, bunlardan birisini seçip dosyayı disk böümlerinden birisine indirmelisiniz.

Hâlâ Ubuntu'nun hangi sürümünü kullandığınızı söylemediniz.

Kusura bakmayın, şu an eski bilgisayarımda ki yeni ISO ile yazdırmayı başardım. O yüzden bakmadım daha.

O Java'nın lisans sözleşmesi değişikliğinden dolayı oldu. Şu depodan Oracle Java'nın güncel sürümleri kurulabilir. Oracle Java : “Linux Uprising” team

Webupd8 PPA deposundan Ubuntu'nun eski sürümlerine, yani 18.04 ve öncesine woeusb kurulumu yapılabilir. Yani eski sürümler için depo çalışyor. Ama 20.04 sürümde woeusb'nin bağımlılığı değiştiği için yüklenemiyor. Hangi sürümü kullandığını bu sebeple sordum zaten.
Ben birden fazla makinede denemiştim ama hepsi 20.04 sürümü ve üstündeydi. Şimdi anladım sorunun neden kaynaklandığını. Webupd8 deposunda güncellemeler gelmeyeceğini söylediğinden ben de kaldırmıştım. Teşekkürler bilgi için.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı