Ubuntu'da Windows 10 USB'si hazırlama

@389072 Rufus Wine uzerinde calismiyor.

Ben Ventoy oneririm.

Bunu indir, inince klasore cikart. Cikarttigin klasorun icerisine terminal uzerinden gir.
lsblk komutu ile USB'nin sürücü yoluna bak.
sudo sh Ventoy2Disk.sh -I /dev/sdX komutu ile Ventoy'u kur. (sdx yerine USB yolunu gir.)
Islem bitince USB'nin adi Ventoy olarak degisecek. Icerisine Windows'un ISO dosyasini kopyala.
Kopyalama islemi bitince, sistemi yeniden baslatip USB'yi boot et. Boot edince zaten Ventoy yazili grub ekrani cikacak karsina, o ekranda Windows'u sec ve boot etsin.

Hocam terminal üzerinden nasıl girebilirim?

cd Downloads veya sen Türkçe kullaniyorsan cd Indirilenler
Daha sonra cikarttigin dosyaya girmek için:
cd ventoy-1.0.49/

Hocam USB'yi girdim ve Ventoy2disk. Sh açılmıyor dedi.
cd Downloads veya sen Türkçe kullaniyorsan cd Indirilenler
Daha sonra cikarttigin dosyaya girmek için:
cd ventoy-1.0.49/

Hocam size ne kadar teşekkür etsem az 2 gündür uğraşıyordum bu lanet şeyle en sonunda sizin sayenizde kurtuldum.

Son düzenleme:
sudo chmod +x Ventoy2Disk.sh bu komutu girdikten sonra bir daha dene.

Hocam size ne kadar teşekkür etsem az 2 gündür uğraşıyordum bu lanet şeyle en sonunda sizin sayenizde kurtuldum.
sudo chmod +x Ventoy2Disk.sh bu komutu girdikten sonra bir daha dene.

Hocam yardımınız lazım her şeyi hallettim ama boot ekranında Windows yok.

Son düzenleme:
"Startup Disk Creator" isimli uygulama ubuntu nun içinde yüklü geliyor sistem uygulaması olarak bununla bootable usb yapılabiliyor.Denemenizi öneririm.👍

Son düzenleme:
"Startup disk creator" isimli uygulama Ubuntu'nun içinde yüklü geliyor sistem uygulaması olarak bununla bootable USB yapılabiliyor. Denemenizi öneririm.👍

Hocam Windows. ISO dosyasını kabul etmiyor.
Hangi boot ekranindan bahsediyorsun?

Hocam bunu da halletim ama bu sefer de Windows sürücü yok USB bellek takılı değil tarzı hatalar veriyor bu.

Son düzenleme:
Ben dedigim yontem ile kurulumu gerceklestirmistim. Hatta bircok insaninda isine yaradi.
Neden veriyor hatayi bilmiyorum.

Hocam belki ben bir yeri yanlış yapmışımdır direkten indirdiğimiz 5.5 GB'lık Windows dosyasını USB'nin içine atmamız gerek değil mi başka bir dosyaya gerek yok?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı