Ubuntu'dan Windows 10'a nasıl geçilir?

Deatfacroey

Kilopat
Daha fazla  
Benim bir laptopum var. Ubuntu, Linux Mint yüklü bir USB'ye Windows 10 21H2 Türkçe kurdum ama boot etmeye çalıştığımda "no bootable device" diye hata alıyorum. Ne yapmam lazim? Kafayi yiyeceğim 3 saattir deniyorum.

Benim bir laptopum var. Ubuntu, Linux Mint yüklü bir USB'ye Windows 10 21H2 Türkçe kurdum ama boot etmeye çalıştığımda "no bootable device" diye hata alıyorum. Ne yapmam lazim? Kafayi yiyeceğim 3 saattir deniyorum.

Öncelikle Windows isosunun hash değerini kontrol etmen gerekli.

SHA256SUM paketi yüklüyse

CD "ISO'nun olduğu klasör"/

SHA256SUM XX. ISO diyerek hash değerini hesapla ve Windows'un o ISO için belirttiği hash değeriyle karşılaştır. Değer uyuşmuyorsa yeniden indir. Uyuşuyorsa sonraki adıma geç.

GNOME multi writer kullanabilirsin. Kolay bir kullanıma sahip.

Anakartın UEFI ise Ventoy'u GPT olarak UEFI değilse MBR olarak kurup ISO'yu içine atabilirsin.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
rehber video olarak buna bakabilirsin.

İki yöntemde olmazsa WoeUSB indir. Ardından onunla Windows ISO'sunu USB'ye yazdır.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
rehber video olarak buna bakabilirsin.

Tavsiyem WoeUSB kullanman bu arada. Windows ISO'ları yazmak için oluşturulmuş bir yazılım kendisi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı