Ubuntu'ya Neden Geçmeliyim?

Hantal değil.

Ha son sürüm Windows'u diyorsanız evet doğru ben Windows 8.1 kullanıyorum hiçbir sıkıntı yok ve 2 yıl sonra güncelliğini kayıp etse bile (şu an Windows 7 kayıp etti) 10 yıl daha bir adamı götürür bence Windows 7 bile şu an günlük işlerinizi görüyor XP gibi henüz Chrome açtıktan sonra üstte "artık XP ve Vista desteklenmiyor" yazısı gibi bir şey görmüyorsunuz :D

8.1 sevdalılarını anlamıyorum. Tamam HDD üzerinde performanslı fakat destek süresi bitmek üzere.
 
Ubuntu değil de farklı dağıtımlara geçebilirsiniz. Zira, Ubuntu inanılmaz buglu, sevilecek gibi değil. Linux'a yeni geçecekseniz Ubuntu ile başlamayı deneyebilirsiniz. Linux'u Windows'a tercih etmenizi sağlayacak bir konu bugün forumda vardı. Sizi oraya yönlendirebilirim. Aklınızda daha çok fikir oluşur.

Bir dağıtımı beğenmez iseniz diğerine geçmek oldukça basit :)

Ubuntu Tabanlı Dağıtımlar: Xubuntu, Lubuntu, Kubuntu, Ubuntu Mate, Pop_OS!
Debian Tabanlı Dağıtımlar: MX Linux, Linux Mint, AntiX Linux
Arch Tabanlı Dağıtımlar: Arcolinux, Arch Linux, Manjaro
Linux Kernel Tabanlı Dağıtımlar: Solus, Gentoo

(Bunlar kişisel önerilerimdir.)

Bkz:
Konuyu hemen kilitlediler.
 
Macera istiyorsan, Bloatware'dan kurtulmak için, bazen oyunlarda daha çok FPS almak (Minecraft vb), az RAM kullanımı gibi sebeplerden kullanırsın ve Dual boot olarak kullan, kafan rahat olsun.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Ubuntu degil de Mint'e gecmeniz icin cok neden var. Windows stabil degil ve verilerinizi caliyor. dagitimlarda boyle bi' durum yok ve cok daha hafifler.
 
Son düzenleyen: Moderatör:

Geri
Yukarı