Uçağa Yıldırım Çarptığında Uçak Nasıl Etkilenir?

Uçaklardaki tüm parçalar birbirine bonding strap adı verilen çok telli kablo ile bağlanır buda uçağın gövdesinin faraday kafesi gibi tepki göstermesini sağlar. @painkiller in de dediği gibi kanat uçlarındaki flap track fairingin ucundaki veya rudderin ucundan bu geldiği gibi dışarıya atılır. Sadece hasarı ilk karşılayan panel hasar görür ve sadece o panel tamir edilir genelde yanık ile beraber göçük oluşur. Hat bakımcılar high speed bantla bile yapıştırarak geçici tamir yapabiliyorlar
 
@SdtBrk00 aynen dediğin gibi. Hatta bu high speed bant çok kullanışlı bir araç oluyor bu durumlarda. Fakat bazen internette görüyorum, uçağı bantlayarak canımızı tehlikeye atıyorlar diyenler var:) O söyleyen arkadaş, o bantı sökmeyi bi' denesin bakalım:) Metalik rengiydi sanırım, sanki kaplama yapılmış gibi oluyordu sağlamlığı:)
 
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı