Uçak Mühendisliği İçin Notebook Tavsiyesi

Bütçe
12 bin TL
@Rulingthehun Haklı, ekran kartı gücüyle bir işiniz yoksa ben de ultrabook almanızı tavsiye ederim, pil ömrü açısından.

@Mehmet Akif T Biraz, az, çok göreceli niteleyicilerdir ve arkadaşa 3 - 4 bin az gelmiş olabilir ve insani bir şekilde yeni bir Monster modeli önermiş ve birazcık araştırmış olsaydınız siz de bu modelin şu anda olumlu incelemeler aldığını görürdünüz. Şahsen ben de arkadaşın önerdiğini önerirdim lakin arkadaşın bütçesine benim için fazla. Çok fazla yüklenip bir iftira attığınızın farkında değilseniz şayet ben de size bir şey söyleyeyim siz de bir Monster "hater"ısınız. Günaydınlar.

Laptopu okula götüreceksen asla herhangi bir gaming laptopu alma. Bilgisayar Programcılığı okudum, RTX 2070, 17.3” Monster’ım var. Her gün okula götürmek zorundaydım ve her gün aldığıma pişman oluyordum.
Neden gaming laptop tavsiye etmiyorsun? Güçlü bir ekran kartına ihtiyacım olacağı için mantıklı geliyor bana.

Size işlemci gücü lazım sanırım. HP Pavilion Ryzen 7 5800h 16gb 1tb Ssd Rtx 3050 144 Hz 15.6" Fhd Dos Taşınabilir Bilgisayar 434k7ea Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL Game Garaj Slayer 7XL-1650 C2 i7-11800H 16 GB 512 GB GTX1650 144 Hz 17.3" Free Dos Dizüstü Bilgisayar Fiyatları ve Özellikleri

1. si her 11. nesil aynı değil. 1135G7 4500U gücünde ve 4500U ise 5000-6000 civarı. 2. si M1 gayet güçlü laf yok ama bazı programlar Intel'de daha optimize oluyor.
Bu laptoplar nasıl üniversitede kullanılacak?
Laboratuvar, derslik gezerken ya priz aramaktan derse giremezsin ya da hamallık yapmaktan ders dinleyecek halin kalmaz.
Bilirkişi gibi bana üstten cevap vermişsin fakat TDP değerleriyle ilgili bir fikrin yok sanırım.
BA747D7A-A3E1-4F4C-B0D7-A99175735215.jpeg

4EE945CA-1613-46FA-8693-3701EE5CBA8B.jpeg

14474AA9-093D-40E3-9120-40E343492BEF.jpeg

6169AC5F-39EF-4059-A958-182CA5DF7DD6.jpeg

Laboratuvar, derslik gezerken ya priz aramaktan derse giremezsin ya da hamallık yapmaktan ders dinleyecek halin kalmaz.

Yalnız güç tasarrufu moduna alırsa 6 saat e kadar kullanım ömrü var bu laptopların. Ayrıca ASUS TUF dash bulup alırsa güç tasarufunda 14 saat e kadar dayanıyor pili.
Uzun süre şarjı gitsin isterse buna 8 RAM takması en iyisi. ASUS Tuf Dash F15 Fx516pc-hn558 I5-11300h 8gb Ddr4 512gb Ssd Rtx3050 15.6" Fhd Freedos Fiyatı, Yorumları - TRENDYOL

Neden gaming laptop tavsiye etmiyorsun? Güçlü bir ekran kartına ihtiyacım olacağı için mantıklı geliyor bana.
Gaming laptoplar sürekli taşınabilen, günlük kullanıma uygun cihazlar değil. Gaming laptop masaüstü alternatifidir. Evde durur, uzun süreli şehir dışına çıkışlarda yanına alırsın. Masaüstünden daha kolay taşınır. Yani aslında Türkiye için lüks denilebilir. Fakat Türkiye’de yaratılan algıyla gaming laptop normal, iş için alınan ultrabook lüks görülüyor. Kullanılacak programların çok yüksek GPU gücüne ihtiyacı yoksa gaming laptop ergonomi ve kullanım olarak hiçbir şekilde bir öğrenciye fayda sağlamaz. Üniversiteye meslek öğrenmek için değil, oyun oynamak için gidiyorsan tercih edebilirsin.

Uçak mühendisliği okurken kullanacağım notebook arıyorum. Aşağıdakilerden hangisini tavsiye edersiniz veya 9-11 bin bandında sizin tavsiye ettiğiniz notebook varsa tavsiyeye açığım. AutoCAD, SolidWorks, catıa gibi programlar kullanacağım galiba.

Hocam 1660 Ti olan HP modelini alın sizin için ekran kartı ve işlemci lazım.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı