Uçak Mühendisliği mi Makine Mühendisliği mi?

1 seneye yakın çalışmıyorum :) Üretim alanında ciddi bir sıkıntı var. Ve girmek istediğim yerler yüksek lisans istiyor. Ama onun dışında iş ilanlarına baktığımda, genel olarak satış mühendisi aranıyor. Ya da o sektörde en az 1 yıl tecrübesi olanları ve az paraya köle gibi çalışacak birilerini istiyorlar. İstanbul'da yoğunlukla satış mühendisi aranıyor.
Ben de Kocaeli'nde yaşıyorum burada sanayi gelişmiş olduğundan İstanbul a gideceğimi düşünmüyorum asıl hayalim yurt dışı ama bakalım başımıza neler gelecek. :)

Uçak mühendisliği içinde makine, elektrik ve motoru barındırır. Uçak üst düzey bir bölüm yani makineye göre. Makine ile çoğu dersler benzer, uçakta daha kapsamlı, makinede farklı konuları daha kapsamları görüyorsun tabii ki.

Uçak olursa, özellikle de İTÜ düşünme yaz. Turkish Technic'de makineden arkadaşlar var. Ama önceliğin uçak olsun, çok daha rahat edersin.

Bir bakarsın TT derken Airbus'a gitmişsin :) Oluyor bunlar, meslek büyüklerimizden görüyoruz.

Ben de Kocaeli'nde yaşıyorum burada sanayi gelişmiş olduğundan İstanbul a gideceğimi düşünmüyorum asıl hayalim yurt dışı ama bakalım başımıza neler gelecek. :)
Yurtdışı için projelerin ya da en azından bir adet makale çalışması olması lazım. Adamlar böyle çalışmalar istiyor. Benim 2 projem vardı, ikisi ile yurtdışına gittim. İngiltere ve Almanya. Metalurji ve Malzeme biliminin tamamına hakim olmaktansa belirli bir alanına hakim olup o konuda çalışamaların olması , o konu da projelerinin olması ve bunları geliştirebilmeni istiyorlar. Çünkü aktif olarak hem saha da hem de bilgisayar başında ve laboratuvarda çalışacaksın. En azından benim çalışma hayatım bu şekildeydi. Ben Türkiye' de bir kere çalıştım o da 1,5 sene sürdü sonra beni Tanzanya'ya göndermek istediler ben kabul etmedim. O zaman güle güle dediler :D

Yurtdışı için projelerin ya da en azından bir adet makale çalışması olması lazım. Adamlar böyle çalışmalar istiyor. Benim 2 projem vardı, ikisi ile yurtdışına gittim. İngiltere ve Almanya. Metalurji ve Malzeme biliminin tamamına hakim olmaktansa belirli bir alanına hakim olup o konuda çalışamaların olması , o konu da projelerinin olması ve bunları geliştirebilmeni istiyorlar. Çünkü aktif olarak hem saha da hem de bilgisayar başında ve laboratuvarda çalışacaksın. En azından benim çalışma hayatım bu şekildeydi. Ben Türkiye' de bir kere çalıştım o da 1,5 sene sürdü sonra beni Tanzanya'ya göndermek istediler ben kabul etmedim. O zaman güle güle dediler :D
Peki yurt dışında maaşlar nasıl hocam hak ettiğini veriyorlar mı ?

Peki yurt dışında maaşlar nasıl hocam hak ettiğini veriyorlar mı ?
Hakettiğini alıyorsun , mesai olsun ya da saha çalışmaları olsun alıyorsun. Ben hiç bir zaman sorun yaşamadım. 3 farklı iş yerinde çalıştım. Üçünde de en ufak bir sorun olmadı. Sadece para değil , normal sosyal hakların konusunda da sorun olmuyor. Şahsen ben döndüğüme pişmanım.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı