Uçak mühendisliği ve Mekatronik mühendisliği farkı

mlion_11

Decapat
Sınava 1.5 aylık bir süre kaldı. Gaziantep'i seçeceğim, uçak mühendisliğinin sonu mekatronik gibi olmaz değil mi ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Havacılık sektörü her geçen gün ileriye gidiyor, ve bu sektörde çalışacak eğitimli insan lazım. Şahsi düşüncem. Hatta başvuru yapıp koşulları sağlarsan, pilotluğa başvuru yapabilirsin. Havada kapıyorlar, çünkü açık var.

Ülkede binlerce bakım gerektiren uçak var. İnsansız hava araçları, eğitim uçakları, yangın söndürme uçakları, yolcu uçakları, özel jetleri ve tarım uçaklarını düşünürsek işsiz kalman ancak kendini geliştirmemen ile mümkün.

Uçağın önü açık ama gerekliliklerini sağlarsan açık. Adam mezun oluyor daha B1 seviye İngilizcesi yok. İngilizce mülakatta aptal aptal bakıyor, eleniyor. Veya eleman işe giriyor, mühendis ya her şeyi bilirim tarzında olup 20 yıllık adama işi öğretmeye çalışıyor. Sorulan basit bir soruya cevap veremiyor. Böyle bir mezun olacaksan okuma. Ekmek yiyemezsin.

İlk başlarda az para kazanırsın, uçakların yanına belirli süre yaklaşamazsın ama mesleğin gerekliliklerini sağlarsan mesleğin önündeki kapıları tek tek açar sana. Masa başı bir iş değil. Yağ, kir, pas, hidrolik içinde çalışacaksın. Yeri gelecek gece üşüyerek çalışacaksın. Bunlar mesleğin gereklilikleri oluyor. İyi bil bunları.

İkisi arasında ilgine göre seç. Mekatronik okuyan yakınlarım var ama benim pek bilgim yok bölüm hakkında.

Havacılık sektörü her geçen gün ileriye gidiyor, ve bu sektörde çalışacak eğitimli insan lazım. Şahsi düşüncem. Hatta başvuru yapıp koşulları sağlarsan, pilotluğa başvuru yapabilirsin. Havada kapıyorlar, çünkü açık var.
Uçak müh. pilot olabiliyo musun ?
Ülkede binlerce bakım gerektiren uçak var. İnsansız hava araçları, eğitim uçakları, yangın söndürme uçakları, yolcu uçakları, özel jetleri ve tarım uçaklarını düşünürsek işsiz kalman ancak kendini geliştirmemen ile mümkün.
kendimi tabi geliştirmek için okuyacağım
Uçağın önü açık ama gerekliliklerini sağlarsan açık. Adam mezun oluyor daha B1 seviye İngilizcesi yok. İngilizce mülakatta aptal aptal bakıyor, eleniyor. Veya eleman işe giriyor, mühendis ya her şeyi bilirim tarzında olup 20 yıllık adama işi öğretmeye çalışıyor. Sorulan basit bir soruya cevap veremiyor. Böyle bir mezun olacaksan okuma. Ekmek yiyemezsin.

İlk başlarda az para kazanırsın, uçakların yanına belirli süre yaklaşamazsın ama mesleğin gerekliliklerini sağlarsan mesleğin önündeki kapıları tek tek açar sana. Masa başı bir iş değil. Yağ, kir, pas, hidrolik içinde çalışacaksın. Yeri gelecek gece üşüyerek çalışacaksın. Bunlar mesleğin gereklilikleri oluyor. İyi bil bunları.

İkisi arasında ilgine göre seç. Mekatronik okuyan yakınlarım var ama benim pek bilgim yok bölüm hakkında.
Abi ingilizce az çok pc oyunları olsun , yabancı diziler olsun biliyorum yazın tercih ettikten sonra grammer kitabıyla ilerleyeceğim , bu arada ilk baş ne kadar kazanıyoruz ve niye uçakların yanına yaklaşamayız ? @Jira

Son düzenleme:
Mekatronik mühendisliği okuyorum bu sene hazırlık bitti. Geleceğin mesleği diyorlar ama ben inanmıyorum. 3 mühendislikten az az alıp birleştirmişler. Hiçbir elektronik yada makina mühendisi kadar bilgi sahibi olamıyorsun.

Kimse yeni mezun adama Boeing'in anahtarını vermez çünkü. Grup şeklinde, yetkili teknisyenler ile birlikte çalışırsın. Burada sana ne denilirse onu yapacaksın. Çok yetkin yok.

Uslu bir çocuk olursan, İngilizceni (Teknik İngilizce) hangarda gösterirsen kariyerin roket olur, benden demesi.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı