Uçaklar Hakkında Merak Ettiğiniz Sorular #3

Umarım, karşı tarafın pilotları deneyimsizdir. Geçenlerde rüya görmüştüm, valla savaş uçaklarımız yere düşüyordu hep. Uav'ları farklı ülkelere satmasaydık, yinede radara kayıt edileceklermiydi acaba? Haberlere vs baktığımızda, adalada binlerce askeri araç, helikopterler yerleştirmişler. Tek yunanistan ile değil, yancıları ilede savaşacağız. Maalesef fazla müttefiğimizde yok. En çok yardımcı olacakda Azerbaycandır. Gönüllü çağırırlarsa, cepheye gitmeye hazırızda artık. Allah sonumuzu hayır eylesin.

Hocam benim bir sorum olacak. Şu an Amerika Yunanistan'a F35 satıyor.
Yunanistan'ın bu uçakları alıp çok iyi bir şekilde kullanması gerekir bize karşı avantaj sağlamaları için de. Bu da birkaç yıl içinde olacak şey değil. Yunanistan son dönemde çok fazla alım yapıyor, bunların kaç tanesi tam performans kullanabilecek? Kabiliyetli olmadığını ve operasyon geçmişinin bulunmadığını biliyoruz. Bunun aksine Türkiye yıllardandır aktif sahada görev yapıyor. Kağıt üstünde geçen üstünlük gerçekte geçmeyebilir, bunları da düşünmek lazım.

Bu kara kutu dedikleri ne oluyor?
Uçuşta kaydedilen verilerin saklandığı yer.

Türbülanstan korkmaya gerek var mı? Yoksa pilot birisinin dediği gibi türbülans iyidir, uçağın uçtuğunu gösterir diye takmamak mı lazım?
Türbülans yaratabilecek bulutlardan pilotlar kaçar yüzde 90 oranında. Kaçılamayan büyük türbülanslar ise sıkıntı yaratabilir. iyi bir şey olsaydı kaçmazdık.

Hocam bu konuda bilginiz var mı bilmiyorum fakat mesela ben zenginim, kendime özel jet almak istiyorum diyelim. Ortalama piyasaları ne kadar biliyor musunuz?

Tabii ki değiştirebilir. Yunanistan'ın kendine ait SİHA'sı olana kadar yüksek ihtimalle bizim envanter 300-400+ SİHA sayısına ulaşır ve koca bir SİHA ordumuz olur. En önemlisi de bunlar düştükçe yerine yenilerini istediğimiz gibi koyabilmemiz olur.

Jetlere kolay av olmadıkları sürece güvenli bölgelerde SİHA'lar yer birliklerine karşı çok can yakar.

Hedefi takip eden savunma sistemleri ne durumda hocam?Filmlerde falan izlediğimiz böyle pilotlar ani manevralarla kaçıyorlar füzelerden.Tahminimce her uçak buna elverişli değildir de gene de sormak istiyorum bu teknoloji kaç yıldır var ve son durumu ne?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…