Uçaklarda Yakıt Akış Gösterge Sistemi

Evet. Normalde 4-5 K Pound ama bunu açmaya korkuyor insan birden 30K oluyor 60 saniye sonra 40 olmuş oluyor çoktan. Birde yüksek irtifada yakıt tüketimi dibe vuruyor bunun sebebi nedir?
Allah allah. Yüksek irtifada tam tersine benim bildiğim yakıt tasarrufu sağlanır.

Yüksek irtifada tam tersine benim bildiğim yakıt tasarrufu sağlanır.
After Burner, bütün yakıtı içer. Çünkü yakıtı yanma odasından sonra tekrar motora gönderir art yakıcı olarak. Çeşme gibi akar yani.

Allah allah. Yüksek irtifada tam tersine benim bildiğim yakıt tasarrufu sağlanır.

Hayır Afterburner açtığım zaman normal olarak büyün oranda artıyor ya onun için söyledim. Yüksek irtifada yakıt akışı neden azalıyor onu merak ediyorum, normal AB'siz uçarken diyorum.

After Burner, bütün yakıtı içer. Çünkü yakıtı yanma odasından sonra tekrar motora gönderir art yakıcı olarak. Çeşme gibi akar yani.

Bir de hiç sabit gitmiyor nasıl çeşmeyse her saniye o saati iyice dönderiyor. Kalkışlar dışında kullanmak gerçekten akıl karı değil bunu.

Bir de hiç sabit gitmiyor nasıl çeşmeyse her saniye o saati iyice dönderiyor. Kalkışlar dışında kullanmak gerçekten akıl karı değil bunu.
Gerekmiyorsa kalkışta bile kullanmaya gerek yok aslında. Ama DCS, Arcade tarzı bir oyun biraz belki zorunlu tutuyordur. Bildiğin sprey gibi sen durdurana kadar ne varsa motorun Exhaust hattına yollar. Limiti yok bildiğim kadarıyla.

Afterburner genel olarak askeri uçaklarda kullanılır. Benim kafa sivil havacılığa gitti. Süpersonik uçaklarda ani tırmanış ve kalkış sonrası hızlanma için kullanılıyor ve aynı şekilde it dalaşında seri manevralar için de Afterburner kullanılıyor.

Afterburner farklı bir konuda uzun uzun açıklanabilir aslında.

Sivil havacılıkta, oksijenin el verdiği en yüksek irtifa en az yakıt tüketimi olan irtifadır. Oksijen yoğunluğundaki azalma sürtünmeyi ve direnci düşürür çünkü. Fakat AB devreye girerse bu koşulların hepsi iptal oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…