T16000 genel olarak kabul gören bir ürün. Ben de sivil havacılıkta sadece dış kasası farklı olan TCA Sidestick kullanıyorum ve memnunum. Ancak T16000'in kronik denebilecek bazı sorunları var. Bazı insanlarda geç bazılarında erken ortaya çıkıyor. Eksenlerde kayma sorunu çok yaygın. Ha çok yaygın bir ürün olduğu için çözüm konusunda yardım bulmak da kolay.. Biraz da şansa bağlı. Kontrol ve hissiyat bakımından daha çok beğeniliyor.
Logitech (Saitek) X52 ya da X52 pro modellerinde böyle sorunlar yok, olsa da bu kadar yaygın değil. Ancak hassasiyet ve genel olarak kontrolü T16000'in gerisinde. Tuş bakımından biraz daha zengin diyebiliriz. Ayrıca biraz daha gösterişli.
Bir de Thrustmaster T Flight Hotas var ama onun gaz kolları bitişik ve biraz eski teknoloji kullanıyor. Yani kötü değil ama son çare olarak görüyorum.
Kısaca bu düzeyde ülkemizde zaten pek seçenek yok. Eğer hissiyat, hassasiyet ön plandaysa T16000, sorunsuzluk ve tuşlar ön plandaysa Logitech (eski adıyla Saitek) X52 veya X52 pro daha iyi bir seçenek.
Sivil mi askeri mi kullanacaksınız bilmiyorum ama sivil kullanımda Thrustmaster'da sorun çıkma ihtimali düşecektir.