Ucuz filament almayın!

@Siyah Martı

Porima geri dönüşüm filament çıkarmış daha uygun fiyata. Bunu daha önce yapmışlar mıydı alınabilir bir şey mi? Son zamanlar baskılarda çok fazla ipliklenme oluyor çakmakla yakınca geçen cinslerden. Sebebinin filament olduğunu düşünüyorum Microzey ve Denif filamentlere geçiş yaptım Porima pahalılığından dolayı. Sanırsam filamentler nemlenmiş basarken de çıtır çıtır sesler geliyor. Denif'de bu kadar sorun yoktu ama Microzey aşırı ipliklenmeye başladı. Özellikle siyah filamentte bu iplik çok belli oluyor beyaz beyaz. Kendi sitelerinden almadım belki onun da etkisi vardır karar vermeden önce kendi sitelerinden de bir makara deneyeceğim ama Porima'nın bu geri dönüşüm filamenti hem uygun fiyat hem de kendi kalitelerinden fark yoksa alınabilir diye düşündüm. Colorshifti de sizin önerinizden sonra Porima'da satışta gördüm hemen bir tane kaptım. Premium PLA kaçırmışım ama olsun 😀
 
Geridönüşüm ürün almadım ama colorshift ile neredeyse aynı fiyatta. Neden alayım ki diye kendime soruyorum.

Bir de şu ifadeden ne anlamak gerek, özelliklerinde bu yazıyor?
  • Zor destek ayrılması
Benim anladığım gibi ise niye zor ayrılmasını isteyeyim?
Heh o bilgileri girmişler mi? Ben de onun için bakıyordum sabah sitelerinde yazmıyordu yeni çıkardıkları ürün olduğu için herhalde sitedeki bilgileri tam ayarlamamışlar. Bazen siyah filament lazım oluyor bastığım şeylerde. Siyahın parlaklığını boyalarla alamıyorum veya bazen fırçaların giremediği ince boşluklar oluyor. Siyah ile basınca en azından gölgeliymiş gibi duruyor o yüzden acaba geri dönüşüm denesem mi diye düşündüm ama zor desteklerden ayrılıyorsa kalsın. Bu renk değişken filament olayını bu konuda görmesem haberim olmazdı. Çok uyguna satılıyormuş artık gördükçe bundan alırım. Siyah gerektiğinde de parayı bayılacağız artık diğer filamentlerin ipliklenmelerinden dolayı hiç memnun değilim çünkü. Özellikle siyah renk daha çok ipliklenme yapıyor herhalde. Microzey çok önerilmiş her yerde ama şuan ki kullandığımdan hiç memnun değilim. Ya kaliteyi bozdu son zamanlar bilemiyorum o kadar çok iplikleniyor ki nozülün olduğu silikondan toz gibi iplik temizliyorum baskılardan sonra. Denif daha uygun ve bilinmedik olmasına rağmen bu kadar değildi alacağıma pişman oldum. Kendi sitelerinden almamıştım belki bir şans da kendi sitelerinden alıp veririm yine aynısı çıkarsa Microzey'in yüzüne bile bakmam. Bir tek yaldızlı gri diye bir renkleri var. Simli gibi baskı izlerini çok güzel saklıyor katman izi vs. neredeyse hiç belli olmuyor ve rengi de fena değil belki onu düşünebilirim boyasız baskılarda iyi gidebilir.
 
Dolar arttığına göre gene zam gelir.

Microzey'de değişim var mı bilmiyorum. Ben Porima'dan sonra Microzey almadım hiç ama elimdeki siyahta sorun yoktu.

Buradaki siyah Microzey'in, 0.6 mm nozül ile baskı aldığım için normalden 5 derece daha yüksek sıcak basmama rağmen sıkıntı yaşatmadı, sıcaklık değişimleri parlaklığa da renge de yansıyor. Çakmakla tüyler hemen gidiyorsa benim için OK.
Screenshot 2022-04-23 181418.jpg
 
Dolar arttığına göre gene zam gelir.

Microzey'de değişim var mı bilmiyorum. Ben Porima'dan sonra Microzey almadım hiç ama elimdeki siyahta sorun yoktu.

Buradaki siyah Microzey'in, 0.6 mm nozül ile baskı aldığım için normalden 5 derece daha yüksek sıcak basmama rağmen sıkıntı yaşatmadı, sıcaklık değişimleri parlaklığa da renge de yansıyor. Çakmakla tüyler hemen gidiyorsa benim için OK.
Eki Görüntüle 1384256
Bazı yorumlara baktığımda 2021 sonbaharına kadar çok olumlu yorumlar özellikle 2021 sonu, 2022 başlarında kaliteyi bozdu şeklinde olmuştu Microzey için. Ben de açıkçası şuan kullandığım siyahtan hiç memnun değilim. Bazen yakıldığında beyaz birikme yapıyor ama bir şekilde yolunuyor çok kötü değil ipliklenme göz ardı edilebilir derecede ama daha önce hiçbir makarada bunu yaşamamıştım. Ya satıcıda nemli geldi filament. Vakumlu torba full vakumlu değildi havası çok azıcık kaçmıştı belki ondandır bilemiyorum. İşimi gördüğü için fırınlama denemedim eğer makara sonlarına doğru iyice kötüleşirse belki o zaman denerim. Biraz retraction test denedim orada çok daha kötüydü kaba parça bırakıyordu ama bastığım şeyler herhalde o kadar geri çekme gerektirmediği için baskılarda o derece sorun yaşamadım. Açıkçası bundan önce Denif'in siyahını da kullandım. Hem daha ucuz hem daha düzgündü Microzey alacağıma onu alırım şu kullandığım makaradan sonra.

Tüm markalar zam yapıyor Denif markasını ilk gördüğüm 2 ya da 3 ay olmuştur maksimum. 125 TL'ye satıyorlardı. 2-3 hafta önce baktığımda 130 TL olmuştu. Şuan 140 TL 😀 Colorshift bekleyeceğiz artık mecburen tüm bildirimleri açtım gördükçe 1-2 makara alırım özellikle premiumdan yakalarsam. Kalite filament kendini hemen hissettiriyormuş şu denemelerimden sonra anladım. Porima'da 3 ya da 4 makarada şu ana kadar yaşadığım tek sıkıntı 1 makaranın düzgün sarılmamasıydı. Diğerlerinde saymakla bitmez ipliklenmeden, 5 derecenin nozülü tıkamasına kadar. Ben bilemiyorum 5 derece bu kadar mı fark eder 215 derece ile baskı alamadığım oldu. Anladığım kadarıyla filament çok akıcılaştığı için nozül ucunda fazla erime yapıyor ve nozülü tıkıyor. 5 derece düşürünce sorun çözülmüştü. Bu sefer bir 5-10 derece daha düşürünce katman yapışması olmuyor baskılar sorunlu çıkıyor. Ben zamanında ilk yazıcıyı aldığım zamanlar 220-230 derecelere bile çıkmıştım PLA için hiç böyle fazla sıcaklıktan dolayı nozül tıkanması yaşamamıştım. Kendimce getirdiğim sonuç bu hotend fanını yenilemedim hala çalışıyor görünüşte ama gücü azaldı o yüzden mi sorun çıkıyor bilemiyorum ama bir tek Denif yaptı bu sorunu sonrasında denediğim Microzey'lerde bu sorunu yaşamadım.

Makine sorunları bitti şimdi filament sorunlarıyla uğraşmaya başladım 😀 Makinenin yatağı hala sorunlu. Baskıları mecburen bazı bölgelerde yakın olacak şekilde basıyorum yatakta yamukluk olduğu için. İlk katmanlar çizik çizik oluyor ama sonrasında baskılar düzgün çıkıyor. En alt katman da sorunlu gözükmüyor. Mesh bed level ile bu sorunu çözmüştüm ama mesh level yazılımında bir bug var galiba. Bazen makine ısınma hatası veriyor. Bazen baskı yarıda duruyor. Benim microSD kart kaynaklı da olabilir çünkü bazen gcode atmak için bilgisayara taktığımda bilgisayar da uyarı veriyor sürekli biçimlendirmem gerekiyor. (Burada bilginiz varsa bir şey danışmak isterim. Yazıcıyla gelen USB bağlantılı microSD USB'sine ayrı bir 32 GB SD kart denedim. Bilgisayara taktığımda SD kart çıkmadı. Acaba bu USB bağlantısı kendi yolladıkları microSD için özel mi yoksa en fazla 8 GB falan mı destekli oluyor. SD kart almam şart çünkü yakında bozuldu bozulacak makine ile gelen her bilgisayara taktığımda biçimlendirmem gerekiyor düzgün okumuyor ama masaüstü olduğu için SD kartlarla beraber gelen bağlantı adaptörü yok laptoplardaki gibi) Orijinal yazılıma geçince bu sorunlar geçti orası ayrı SD kart kaynaklı olsa geçmezdi diye düşünüyorum ama her türlü başka SD kart almam gerek.
 
Sadece printerda kullandığım 2 tane 128MB (evet MB) kart vardı, onlarda sorun olmadı. 32 GBlığın sağlam olduğuna emin isen disk yöneticisinde gözüküyor mu diye kontrol et istersen.

Yarıda durma sorunu kartı formatlayınca geçiyor, benim de başıma gelmişti, tahmin etsem de heyecan olmadı değil.

Mesh. l. ile ilgili net bir şey diyemem ama bug olabilir, benim de yüklediğim Marlin sürümüne eklediğim baskıyı durdurup filament ekleme kodu makineyi delirtmişti.
 
Sadece printerda kullandığım 2 tane 128MB (evet MB) kart vardı, onlarda sorun olmadı. 32 GBlığın sağlam olduğuna emin isen disk yöneticisinde gözüküyor mu diye kontrol et istersen.

Yarıda durma sorunu kartı formatlayınca geçiyor, benim de başıma gelmişti, tahmin etsem de heyecan olmadı değil.

Mesh. l. ile ilgili net bir şey diyemem ama bug olabilir, benim de yüklediğim Marlin sürümüne eklediğim baskıyı durdurup filament ekleme kodu makineyi delirtmişti.
Zamanında alıp kenara atmışız sağlam olduğunu tahmin ediyorum kutusunu yeni açtım çünkü yine de kontrol ederim. Ben ıvır zıvırları bir kontrol edeyim eski telefonlardan çıkma MB'lık SD kart kalmış olabilir. Zaten 128 MB fazla bile gcodeların boyutu çok fazla olmuyor. Bir yerden sonra da fazla gcode zaten kafa karışıklığına sebep veriyor default yazılımda tam isim görünmediği için.

Adamların yazıcıyla beraber koyduğu her şey mi bu kadar alt kalite olur ya 😀 Ucuza satabilmek için default halde 3 ay kullanılabilir makine yapmışlar resmen o da PLA için. ABS falan basanlar zaten tübü anında eritir. 3 ay sonra extruder (Ben şanslıyım galiba extruder kolu daha kırılmamış ama stock halde koldaki yay bende gergin değildi. Ben bunu yeni fark ettim gerginleştirdim. Yakında kırılır bekliyorum) boru, fanları değiştirmek gerekiyor makine fazla kullanılırsa. Konnektörler + yatak yaylarını da unutmamak gerek. Ben stock fan ductı bile kırdım. 4010 için satsana duct basmıştım. Çok bir fark göremedim stock fan ductı tekrar takarken nozüle üfleyen ağzın vida kısmı kırıldı takılamaz hale geldi 😁
 
Bu mesajı attıktan sonra nazar mı değdi anlamadım memnun olduğum denif siyah filament tıkanma sorunu yaşattı 210 derecede. Aynı makara neredeyse yarısını aynı ayarlarda harcadım ama bugün nozülde tıkanma sorunu oldu. Yüksek sıcaklıktan şüphelendim çünkü filament damlamaya başladı iğne ucuyla nozülü açtırınca. 205 derecede aynı baskıyı basmaya başladım sorunsuz devam ediyor ama düzgün çıkacak mı bilemiyorum. Daha önce düşük sıcaklıktan dolayı katmanlar arası boşluk yaşadığım filament olmuştu. Bu olaydan sonra denif biraz gözümde düştü. Aynı makaradaki filamentte böyle sorun yaşamak enteresan geldi. Microzey'den denemeler yapacağım biraz da. Onun önereni çok fazla genelde memnun kalmış insanlar. Gönül isterdi Porima 210 TL yapmasaydı en memnun kaldığım filament oydu ama 180 TL bile fazla gelirken 210 hiç veremem.
Merhaba. Yorumlarınızı sosyal medya ve forumlardan görevli arkadaşlardan aldığımız bilgilere göre ürünlerle ilgili problem yaşadığınız bildirildi. Ürünlerle ilgli bir her türlü konularda 7/24 Denif Filament'e ulaşabilirsiniz. Her türlü konuda arkadaşlarımız gereken ilgi ve alakayı göstereceklerdir. Yeni kuruluşmuş olan bir filament üretici firma olarak her türlü geri dönüşe ihtiyacımız var. Çünkü sizlerin yaşamış olduğu artı ve eksi bildirimlerle üretimlerimize yön vermekteyiz. Baskılarınız her daim güzel olsun. İyi günler.
 

Geri
Yukarı