Ucuz Oyun Bilgisayarı

Furkan Marifet

Hectopat
Daha fazla  
Selamlar.

Arkadaşlar bütçe olarak sıkıntılı durumdayım. Dolarda şu sıralar artmış sanırım parçalar pahalı. Recep ve Ali abinin uygun fiyatlı oyun bilgisayarı toplama videolarını izledim gerçekten çok güzel. Ama o bile biraz pahalı açıkçası ve o fiyata daha iyi bir oyun bilgisayarı olabileceğini düşündüm. Bu yüzden sizlere soruyorum;
en fazla 1.500 bütçe ile en iyi oyun bilgisayarı nasıl toplanır? Bu konularla da çok fazla bir bilgiye sahip değilim ama SSD olmasa da olur yani zorunlu değil sonuçta bütçe 1.500 dedim diye sınırı zorlamaya gerek yok ne kadar ucuz olursa o kadar iyi olur. Belki ileride para biriktirip ayrıca takarım. İşlemcide i3 düzeyinde olmamalı en azından bi i5 düzeyinde olmalı, illa intel demiyorum o sevilerde diyorum yanlış anlaşılmasın. Bir de ucuz ve iyi bir monitör olursa iyi olur. Şu an ki bilgisayarım ilk bilgisayarım ve 6. senemiz oluyor. Monitör de aynı şekilde, şu an monitörün durumu çok kötü. Ek olarak da şu an ki bilgisayarımı satabilirim 200 TL falan ne kadar olursa kârdır. Bilgisayarı alıp alamayacağım bile aşikar. Dediğim gibi fiyat ne kadar az olursa alma ihtimalim o kadar artar. Fikir olması açısından da değerlendirebiliriz.

Şimdiden teşekkür ederim, iyi akşamlar.

1.500 TL bütçeye monitör dahil sanırsam yani 300 TL monitöre desek kasa için 1200 kalıcak. 1200 TL yede i5 ayarında bir işlemci takmak pek mümkün değil, ekran kartına para kalmaz.

Az önce dediğini yapmaya çalıştım, gerçekten imkansız gibi görünüyor ama istersen benim pc'yi sana 900 TL'ye satıyım :D.
  • İntel Core i5 2400 3.1 GHz
  • AMD Radeon HD5500 series (8510) 3 GB paylaşımlı ekran kartı
  • Super Silent Technology Casper Kasa (2 fanlı, sanırsam 29-30 cm VGA'sı var.)
  • Mouse, klavye Casper orjinal lisanslı parçaları
  • Kablosuz Microsoft mouse ve klavye de veririm (Casper'e ek olarak.)
  • 21 inç ViewSonic 1366X768 Monitör
  • Orjinal Windows 7 x64
  • 4 GB Ram
  • Pegatron IPXSB-H61 anakart
  • 500 GB Harddisk
Eğer alırsan Kingston 4GB DDR3 1333 MHz Ram al. Monitör'ü ve anakart'ı ilerde değiştirirsin, şimdilik şu ekran kartını da alırsan tamamsın.

Powercolor R9 270 Turboduo Gddr5 Oc 2Gb 256Bit Amd Radeon Dx11.2 Ekran Kartı - Vatan Bilgisayar

vQ50jD.png

g48NOQ.png

Son düzenleme:
Teşekkürler kardeşim de ikinci el düşünmüyorum. Oyunlari illa en yuksek seviyelerde açacak demiyorum orta seviyelerde falan olsa da olur. Ya da siz en az ne kadara toplayabilirsiniz?

Teşekkürler kardeşim de ikinci el düşünmüyorum. Oyunlari illa en yuksek seviyelerde açacak demiyorum orta seviyelerde falan olsa da olur. Ya da siz en az ne kadara toplayabilirsiniz?

Hemen topluyorum kardeşim, işlemci i5 şart mı?

J72XPY.png

İşlemci:
INTEL Core i5-4460 3.20 GHz LGA1150 İşlemci - Ürün Kategorileri

Ekran kartı:
SAPPHIRE Radeon R9 270X OC 2GB GDDR5 256 Bit Ekran Kartı 11217-01-20G - Ürün Kategorileri

Toplam 2000 TL.

Eğer ilerde işlemci değişmem dersen:
Msi H81M-P33 İntel H81 Soket 1150 Ddr3 1600Mhz Sata 3.0 Usb 3.0 Dvı&Vga Anakart - Vatan Bilgisayar

Bu anakart ile 1900 TL.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı