Ucuz ve idare etmelik termal macun önerisi

Yanlış bilgilendirme var. İşlemciniz yanmaz merak etmeyin. Bilgisayarınız buna izin vermez. Ama o sıcaklıklarda çok uzun süre kullanmak sağlıklı değil. Bilgisayarınız riskli sıcaklıklara ulaştığı an kendini kapatır zaten.

Aynen geçince reset atıyor zaten.
İşlemcim Intel i7 3770 (eski :D)
hiç temizlik yapmadım denebilir (toplayalı 5-6 ay oldu)
Kullanılan termal macun hakında bilgim yok.
Gerçekten bir 5-6 ay daha idare edebilecekse gerek olduğunu sanmıyorum. Fakat tehlikeli ise mecbur alacağım önerdiğiniz macunu. Ne yapmalıyım?
Alıyım mı arkadaşlar termal macunu idare eder mi böyle 5-6 ay kimse yazmıyor?
Anlık 92 derece gördüm lütfen cevap verin işlemcim zarar görür mü?
 
Son düzenleme:
termal macunların dayanıklılık süresi markaya göre değişiyor. dolayısıyla siz markasını bilmediğiniz için ortalama bir süre vermek zor. mesela size çok önerisi verilmiş mx4'ün sayfasında 8 yıl dayanıklılık diyor yine de işi sağlama almak için 5-5.5 yıl gibi düşünebilirsiniz bu markayı. ya da cooler master,-thermal grizzly gibi markaları. bunlar uzun ömürlüdür. ilk bakışta pahalı gelebilir ama size optimum bir 5-5.5 sene kafa rahatlığı sunuyor. ki mevsim şartlarını,kasanın rutin bakımı,fan toz tutması yanında bir süre bunları temizlemeyince oluşacak sıcak hava sirkülasyonun macuna etkileri vs diye 5-5.5 yıl için rahat eder yani içiniz. sıradan en ucuz bir macun da ortalama 1.-1.5 sene gider tahminimce verimli şekilde. ama yine de işlevini uzun süre kaybetmez. şahsen birden fazla ve güzel soğutma sisteminiz yoksa çok ciddi kapanmalar, anlık droplar olmuyorsa, sistem kaynaklı olmadığı belirgin olan yani sıcaklık kaynaklı darboğaz yaşamıyorsanız pek de pcyi açıp macun sürmenize gerek yok. ama hali hazırda içeride düzgün soğutucular varsa onları düzgün ve kaliteli macunlarla desteklemeniz sizin yararınıza olur. yani çok pahalı bir macun alıp da 90'ı oyunda 60lara düşüren yok zaten macunla. orta halli bir şey alırsınız oyunda 75-80-85 arası dolaşır. çok ucuz alırsınız 80-85-90 arası dolaşır. ortalamada 10 derece veya 15 derece farkediyor genelde izlediğim tüm macun testlerinde. çünkü enerji sonuçta tamamen dışarı atmak hemen gerçekleşmiyor teoride yazan pratikte her zaman öyle olmuyor. arabalarda da öyle durum. hararet yapan motorlardan, suyun yarısından fazlasını buharlaştırıp "dur bi kontrol edeyim" diye bakmadıkça haberimiz olmayan ama aynı zamanda da hararet yapmayan arabalara döndük. o misal işlemci ve anakartların da yıllara göre önlemi böyle böyle değişiyor. mesela benim bilgisayar masaüstü de değil, asus r510v i7 6700hq laptop var 2017'de 2.el almıştım o zamanlar 6 aylık bir bilgisayardı. o günden bu yana bir kere açtım içini o da geçen sene ax200 wifi kartı takarken fanını da temizledim macununa hiç dokunmadım fabrikasyon duruyor. işlemciyi ölçmedim ama gpu 85-90lardan (ki pc bugüne dek hiç kendini resetlemedi sıcaklık dolayısıyla özellikle bu konuda başka bilgisayalarda sıcaklığıyla meşhur olan x550vx anakartı olmasına rağmen) uzun süreli oyunlarda 73-80'e düştü. şimdi yine 1 haftadır sanki biraz kirlendi gibi hissediyorum sıcaklık mevsim şartlarına rağmen gözüme 6-7 derece fazla gözüküyor. bu yüzden temizlik yapmayı düşünüyorum yine tozlanmıştır diye bir de şu an pc ve macun fabrikadan çıkalı 4 yılını doldurdu. 6 ay sonra 4.5 yıl olacak. ben de 4 yıl olmuşken kafam rahat etsin diye macun almayı da düşünüyorum. bu yüzden önce fanların durumu ve genel temizliği bir kontrol edin. belki durumunuzu fan temizlikleri ve genel iç temizlikte kurtarabilir. sonra tekrar durumu değerlendirin, olur da temizlik yaparsınız ve sıcaklık düşmesine rağmen aynı oyunda reset sorunu yaşarsanız başka şeylerden şüphelenirsiniz.
 
Son düzenleme:
Çok teşekkür ederim. Aradığım yorum buydu :).
Temizlik yaptıktan sonra tekrar bilgi veririm.
Hocam macunu alıp kasadaki tüm fanları temizledim fakat macun internette gördüğümden biraz katı gibiydi yani internetteki parlarken bu biraz daha mat bir renkliydi.
Fakat sıcaklığım normalde 92'ye kadar ulaşırken şu anda 82 dereceyi zor görüyorum. Herkese teşekkür ederim.
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı