Ucuz Windows 10 lisansları güvenilir mi?

2 yıl önce 10 TL'ye Win10 Pro key aldım. Hala kullanıyorum. Herhangi bir sorun olmadı. 3 4 arkadaşıma da aldım. Onlar da sorunsuz kullanıyor. 3 gün önce 15 TL'ye alıp kullandık yeni alınan freedos laptopta. Herhangi bir sorun yok. Alabilirsiniz. Format attığınızda otomatik tanımlanıyor. Her formatta yeni keye gerek yok.

Şu an gittigidiyor üzerinden 3,68 TL'ye Windows 10 Pro lisans anahtarı buldum. Üstelik satıcı yorumları iyi ve çalışmazsa ücretsiz değiştirme hakkı iddia ediyor. Yorumları da iyi görünüyor.

Bunlar MAK ( Multiple Activation Key) lisanslar. İnternette ücretsiz olarak bile bulabilirsin bu Key'lerden biraz şanslıysan. Kullanılmamasını önerenlerin neden kullanılmaması gerektiğini anlatamayacağı gibi kullanın diyenlerin de kullanmayın diyenlere karşı çıkamayacağı bir konu çünkü bildiğin etik meselesi. yani ben Windows'u satın aldım diyebileceğin bir key değil. hırsızlığa girer mi bilmem sonuçta bu olay Windows'un elinde istemese böyle bir şeyin önünü açmazdı ama yüzde yüz legal bir şey de değil. ancak microsoft'tan alacağınız 1000 TL lisans ile bu lisans arasında müşteri desteği harici bir fark var diyen adamı da ciddiye almayın.Dediğim gibi 3 tllik key ile 15, 20, 50 tllik keyler arasında bir fark yok en ucuzu hangisi ise (mağaza yorumları dikkate alınarak) onu alın benim zamanım var derseniz de internetten biraz araştırın tabi araştırırken windows'a herhangi bir .exe, .inf vb... dosyası indirmeyin ve google veya tarayıcınızın önermediği sitelere tıklamayın

bu arada ürünlerin yorumlarında gördüğünüz key sıkıntılı çıktı hemen değiştirdiler muhabbeti ise bu keylerin belli bir sınırı var atıyorum x keyi için 1000 tane makine lisanslanıyor bu satın alan arkadaş lisansladığında sınır dolmuş oluyor satıcı da yeni keyi gönderiyor alıcıya. yani satın aldığınız bir key ile satın alımdan sonraki ilk saatler 5, 10, 100 belki 1000 tane makine lisanslayabilirsiniz.

MAK keylerin patlama olasılığı:
bu keyler Microsoft ne zaman ki bu MAK keyler suistimal ediliyor ben satın alımını doğrulayan bütün şirketlere yeni bir lisans türü çıkartıyorum diyip bütün MAK keyleri iptal ederse o zaman herkesin lisansı patlar ancak böyle bir şey tamamen mantık dışı. bir diğer yol da -Windows şimdilik yeni bir sürüm çıkartmayacak ancak- olur da 2 yıl sonra artık tak etti bize derse o zaman tıpkı şu an yeni gelen Mayıs güncellemesi gibi büyük bir güncellemeyi MAK kullanıcılarına vermez satın alımınızı doğrulayın o zaman alırsınız der ama burada da windows 7, 8, 8.1'den 10'a güncellenirken crackli Windows'ların orijinal lisans aldığını da unutmayın. Yani bu keyler patlamaz patlayamaz ve Windows kullanmanızı istiyor. keyler sisteme işlendiğine göre microsoft'un cebine 0.1 cent 0.05 cent de olsa para giriyor ki bu ev kullanıcısından amaçlanan kârdan çok daha fazlası

bir diğer "yasa dışı" yol da windows'u cmd'den komutlarla, toplu lisans keyi işleyerek lisanslamak bu bence kısmen tehlikeli çünkü o kodlar incelenirse özel bir KMS sunucusuna bağlanıyorsunuz. Bir KMS sunucusuna bağlanmanız karşı tarafın eline ne geçirir gerçekten tehlikeli mi orası meçhul ancak Windows'a verecek 1000 TL'niz ve milyonları döndürdüğünüz bir işiniz yoksa ve ayriyetten yukarıda bahsedilen nereden elde edildiği belli olmayan MAK keyleri satan kişilere sinir olup haksız kazanç elde etmelerini istemiyorsanız crack araçlarından bi kaç seviye daha fazla güvenli bir yol olduğu kesin.

Son düzenleme:
OEM yerine Retail denen keylerden alsak daha mantıklı olur mu tek kullanımlık OEM'ler yerine?

Ayrıca şu anki notebook'umun Windows lisansını kontrol ettim retail'miş. Bu keyi yeni topladığım bir sistemde kullanabilir miyim?

Hocam bu Key'lerin farkı var mı peki mesela Retail ve mak var ben 9₺ verip Key aldım ama Windows üzerinden arama yapınca Key mak Channel olarak çıkıyor satıcıya sorduğum da ise 9₺'ye Retail Key kimse satmaz falan dediler. 10₺ verip Retail Key alan arkadaşım var oradan biliyorum. Farkı yok değil mi?

retail key sadece kişiye özel olur kutulu alınan windows keyleridir. ancak microsoft'un görüntüleme sistemi bazen oem keyleri retail olarak gösteriyor. orada retail yazması retail olduğu anlamına gelmez. fark olsa bile siz tek bilgisayarı lisansladınız gerisinin pek bir önemi yok. yani eğer windows'tan kod alsanız belli bir sınırı var 5-10 tane anakart lisanslayabiliyorsunuz ama bu satış yöntemi 10 tllik satıcıların yöntemine aykırı.
üstteki mesajda belirttim RETAIL yazsa bile o key OEM olabiliyor ve yeni kurduğunuz sistemde çalışmayabilir ancak siz yine de yeni sisteme mail adresinizle giriş yapıp donanım değişikliği yaptım deyin belki çalışabilir tabi önceki sisteminizin lisansının mailinize işlenmiş olması lazım..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…