Ucuza 2 GB RAM'li sunucu ne kadar tutar?

VDS kiralamak daha mi karli dersiniz?
Hali hazırda statik ip kullanmıyorsanız unutun, statik ip aylık 30 TL falan olmuştu galiba. Onun dışında sistem 7/24 çalışacaksa azımsanamayacak bir miktarda elektrik faturası oluşacaktır.
20 Türk lirasına VDS önerisi Bu konudaki linklerde 35-45TL arasında aradığınız özellikte sunucular var. Şahsen hiçbirini kullanmadığım için bir yorumda bulunmayacağım.
Ek olarak DigitalOcean, Linode, Google Cloud Platform gibi sitelerin verdiği deneme krediler ile sunucu ihtiyaçlarınızı karşılıyor mu diye deneyebilirsiniz.
 
Halihazırda statik IP kullanmıyorsanız unutun, statik IP aylık 30 TL falan olmuştu galiba. Onun dışında sistem 7/24 çalışacaksa azımsanamayacak bir miktarda elektrik faturası oluşacaktır.
20 Türk lirasına VDS önerisi bu konudaki linklerde 35-45TL arasında aradığınız özellikte sunucular var. Şahsen hiçbirini kullanmadığım için bir yorumda bulunmayacağım.
Ek olarak digitalocean, linode, Google Cloud platform gibi sitelerin verdiği deneme krediler ile sunucu ihtiyaçlarınızı karşılıyor mu diye deneyebilirsiniz.

Duckdns gibi servisler varken statik IP'ye ihtiyac yoktur bence
 
Evde ucuz bi sunucu toplamaktan bahsediyorum.
Eski bir pc kasası çalıştıracaksanız bu mantıksız olur çünkü 300W PSU var. Ay sonu elektrik faturanız baya kabarık gelebilir. Size tavsiyem benimde evde sunucu olarak kullandığım Raspberry pi veya yan sanayisi Orange pi ile istediğiniz türde sunucu kurabilirsiniz. Yanlız fiyatlar biraz tuzlu.
İstediğiniz 2gb RAM'li modelin raspberry pi versiyonu:
 
Eski bir PC kasası çalıştıracaksanız bu mantıksız olur çünkü 300W PSU var. Ay sonu elektrik faturanız bayağı kabarık gelebilir. Size tavsiyem benim de evde sunucu olarak kullandığım Raspberry Pi veya yan sanayisi Orange Pi ile istediğiniz türde sunucu kurabilirsiniz. Yalnız fiyatlar biraz tuzlu.
İstediğiniz 2 GB RAM'li modelin Raspberry Pi versiyonu:

2. el bir Android telefon nasıl olur? Bilmiyorsaniz Android Linux uzerine kurulu bir isletim sistemidir ve uzerinde Linux komutlari calistirilabilir
 
2. el bir Android telefon nasıl olur? Bilmiyorsaniz Android Linux uzerine kurulu bir isletim sistemidir ve uzerinde Linux komutlari calistirilabilir
Gayet mantıklı hangi amaç için kullanacağınıza göre dediğiniz şekilde kullanmak mantıklı olabilir. Cihaz ağır yük altında çalışacak ise Pi PC'lere göre ömürü çok daha kısa olacaktır. 2.el Android telefonların piyasasını bilmiyorum ama ucuz olmayacağını düşünüyorum. Eğer elinizde kullanılmayan bir android cihaz varsa kullanabilirsiniz.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı