Üçlü Priz Güç Kesintisi Yapıyor

Merhaba. Arkadaşlar elimde bir üçlü priz var ve birkaç yıldır aktif kullanıyordum. Ancak dün şarj aletini çektikten sonra birdenbire modem de kapandı. Sonra başka üçlü prizle ve priz yuvasıyla denedim vs. baktım üçlü priz bozulmuş. Ben de içerisini açıp faz ve nötr kabloları kontrol ettim. Nötr kablonun ucu ve üstü deforme olmuş, fazın sadece ucu deforme olmuştu. Haliyle uçları kesip tekrar bağladım. İlk başta kontrol ederken elektrik geldi ve çalıştı ancak kullanacağım yere götürdüm, taktım. Birkaç saniye sonra güç kesildi. Klemenslerle alakalı olabileceğine pek ihtimal vermiyorum ama acaba atladığım bir şey mi var?

Faz ve nötr yer olarak fark etmez. Fakat topraklama gövdede olmalıdır. Resim atabilir misiniz?

Kahve olan aşınmış duruyor. Daha geriden kesip deneyin. Yerleri doğru.

Fiş tarafına da bakın.

Evet hocam. Öyle duruyor.

Merhaba. Topraklı fişin ucundan kordon içindeki faz, nötr, toprak kablosunu avometre ile sesli omaj ölçümüyle, bu kabloyu çok değişik açılarla eğip bükerken, uzatıp çekerken, vb. mutlaka en sonundaki uçlarından ölçün. Sesli omajın (buzzer) sesi aniden kesilirse kordonda içten kopukluklar (kırıklar) mutlaka vardır, komple uygun metrajda, ayni kablo iç kesitindeki kordonu (içinde 3 kablosu olan) satın alıp ayni prizle yeni kordonu (baş kısmına da topraklı fişini monte ederek) kullanırsınız.

Bence sorun sadece kablo iç kırıkları şeklinde olup prizinizde ciddi sıkıntınız yoktur, kordonu 3 iç kablosuyla en başı-en sonu arasından sesli omaj kısmında bir avometreyle ölçtüğünüzde bir olumsuzluk durumu varsa kesin olarak ortaya çıkacaktır. Ölçümde kordon sağlıklı çıkarsa sıkıntı priz iç iletkenlerindedir, sıkıntılı prizle çok fazla uğraşmadan yenisini satın alırsınız, bu daha sağlıklı olur. Kolay gelsin.

Son düzenleme:
Evde teknik ekipman olsa olurdu da elektrikçiye gidip ölçüm yaptırıp, sorun yoksa başlık değişmekle vs. uğraşana kadar yenisini almak daha iyi dedim. İlgi ve alakanız ikinize de çok teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…