Ücretli site temalarını korsan olarak kullanma

huseyingozlu

Kilopat
Katılım
19 Ocak 2015
Mesajlar
32
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
İyi günler diyelim bi tema tasarımcısı temasını tasarlamış ve bunu 70 TL ye lisanslı olarak satıyor. Bunu başka siteler paylaşmış bu temayı bu temayı kulanırsak tema sahibi dava acma şansı var mıdır iyi günler...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hak sahibinin dava açma sansi elbette var ancak siteniz çok popüler bir site değilse hak sahibinin durduk yere sizi eliyle koymuş gibi bulmasi da imkansiza yakin.

Siteniz popüler ise zaten belli bir zaman ve parayi gözden cikarmissinizdir, profesyonel ve hiti yuksek bir sitenin birakin temasini aylik hosting masrafi bile bu tutardan yuksek olabilir. Dolayisiyla teorik olarak bahsettiğiniz durumun size bu acidan zarar vermesi imkansiza yakin.

Ancaak warez diye tabir edilen, nulled scriptler, temalar var dediginiz gibi. Fakat bunların telif hakkindan çok daha ciddi problemleri mevcut.

Yuksek ihtimalle bedava warez sitelerinden indireceginiz bu dosyalarda bir sürü güvenlik acigi ve kasitli koyulmuş zararli kodlar olacaktır.

Sakin bu durumu es geçmeyin. Ayrıca lisansli olarak bir tema aldiginizda ileride gelecek güncellemelerden tutun tema ile ilgili teknik desteğe kadar, temanin fiyatindan daha değerli olabilecek birçok özelliğe de sahip olmuş olursunuz.
 
Korsan tema kullanır isen her türlü zararlı yazılımlara karşı hazırlıklı durmalısın ve uyuşmazlıklar hatalar da bu işlemlere dahildir 70 tl öyle çok fazla bir ücret değil olumsuzluklara karşı savunma halinde olabilirsin .
 
Merhaba hocam. Benim bildiğim kadarıyla öyle bir hakları bulunmakta. Bunun yerine temanın orjinalini satın alman hem tema sahibine katkıda bulunur hem ceza alma gibi düşüncen olmaz. İyi forumlar.
 
Emeğe saygınız var mı? O temaları yapan insanlar kendi uykularından feda edip sabah akşam çalışıyorlar iki küçük çocuk blog sitesi için temayı çalıyor :D
 
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Geri
Yukarı