Ücretsiz database önerisi

Arkadaşlar bir web proje ödevim var. Bu projem için ücretsiz ve çok sayıda sorgu atılabilecek bir veri tabanı kullanmak istiyorum. Çok fazla alan kullanmayacağım 5-6 sütunum ve 200-300 adet satırım olacak. Bunun için kullanabileceğim ücretsiz bir veri tabanı var mı? MSSQL veya Database'i benim bilgisayarıma kaydolacak verilerin olmaması gerekiyor. İyi çalışmalar.

Son düzenleme:
Ücretsiz veri tabanı sunucu hizmeti mi yoksa teknolojisi mi arıyorsun? Projeyi hangi teknolojilerle yazdığını paylaşabilir misin?

Entity Framework kullanarak bir web sitesi yapmak istiyorum. Bu ödevde bizden istenilenler aktif bir veri tabanı kullanmak. Dinamik olmayabilir fakat temel olarak bu veri tabanınına sürekli olarak sorgu atılması gerekiyor.

MySQL mi MSSQL mi? Zamanında remote izni vardı bilgisayarına kurmaya bile gerek kalmıyordu.
Geçen senelerde kullandım fakat sanırım burada select sınırı vardı. 200 hak veriyordu hatırladığım kadarıyla.

Son düzenleme:
Entity Framework kullanarak bir web sitesi yapmak istiyorum. Bu ödevde bizden istenilenler aktif bir veri tabanı kullanmak. Dinamik olmayabilir fakat temel olarak bu veri tabanınına sürekli olarak sorgu atılması gerekiyor.
Proje sunucuda çalışmayacaksa herhangi bir ücretsiz veri tabanı teknolojisini indirebilirsin.

Proje sunucuda çalışmayacaksa herhangi bir ücretsiz veri tabanı teknolojisini indirebilirsin.

Proje sunucuda aktif olarak çalışacak, çalışması şart. Eğer ödev kontrolünde çalışmazsa 4 dersten aynı anda kalıyorum. Çünkü bu proje hem veri tabanı yönetim sistemi hem de yazılım mimarisi ve tasarımı dersi ayrıca bu derslerin labaratuvarı için geçerli 4 dersi aynı anda ilgilendiren bir proje.

Proje sunucuda aktif olarak çalışacak, çalışması şart. Eğer ödev kontrolünde çalışmazsa 4 dersten aynı anda kalıyorum. Çünkü bu proje hem veri tabanı yönetim sistemi hem de yazılım mimarisi ve tasarımı dersi ayrıca bu derslerin labaratuvarı için geçerli 4 dersi aynı anda ilgilendiren bir proje.
Microsoft teknolojileri malum hem ücretli hem de pahalı. MsSQL alternatifi konusunda pek bilgim yok maalesef.

Sorunu anladım mı emin değilim ama XAMPP üzerinden PhpMyAdmin kullanabilirsin sanırım. Biz veri tabanıyla ilgili projelerde onu kullanıyoruz genelde.

Ben kendi evimde static IP kullanim evimdeki sunucudan tum odevleri yapiyordum, sen de kullanmadigin bir cihaz varsa linux server kurup istedigin DB yi , firewall ve DNS ayarini yapip at kosturabilirsin.

Odevi veren insanlar sunucunun hangi hosting servisinde oldugunu sallamazlar, her yerden erisilebilir olmasi kafi.

Ben kendi evimde static IP kullanim evimdeki sunucudan tum odevleri yapiyordum, sen de kullanmadigin bir cihaz varsa Linux server kurup istedigin DB'yi, firewall ve DNS ayarini yapip at kosturabilirsin.

Odevi veren insanlar sunucunun hangi hosting servisinde oldugunu sallamazlar, her yerden erisilebilir olmasi kafi.

Evet sunucumun her yerden erişilebilir olması gerekiyor fakat boş cihazım yok maalesef. Alternatif olarak ne kullanabilirim?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı