Ücretsiz site yapmak

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaow, ne fikri ne projesi ne taslağı? Sanki Technopat'a rakip çıkartacaksınız. Kafanıza göre hangisi güzelse sade şık bir şeyler yapın. Neyin tribi bu anlayamıyorum.
Dostum burada projenin ayrıntılarını vs. niye paylaşayım sitenin fikirleri vs. mi çalınsın.
İnternet'ten öğren ve yap. Bu kadar basit. 1-2 aya ilk temellerini atarsın aklındaki sitenin.

Bir site yapmak istiyorum. Her şeyi hazır sadece kodlaması yapılacak ama herkes kodlama için para istiyor. Yok mu aranızdan ben senin siteni ücretsiz yaparım diyen? Aranızda böyle insanlar varsa Discord üzerinden sabrina spellman#6666'ya yazarsanız sevinirim.
İnsanların emeklerini neden sömürmeye çalışıyorsun?
Z kuşağının tam olarak hakkını veriyorsun. Bir soru sormuş düzgünce cevap vermek çok zor olmasa gerek.
Çok doğru bir cevap vermiş zaten?

O zaman bu forum üzerinde donanım konusunda yardım isteyenlere cevap vermeyelim. Gitsinler kendileri yapsınlar. RAM, işlemci veya ekran kartı tavsiyesi de verilmesin. Bunları doğuştan biliyorsunuz ama yazılımı sonradan öğrendiniz. Yazılım öğrenmek için alim falan olmak lazım herhalde ama bizim haberimiz yok. Altı üstü kıytırık bir site için yardım istemiş ne var yani bunda.

O zaman bu forum üzerinde donanım konusunda yardım isteyenlere cevap vermeyelim. Gitsinler kendileri yapsınlar. RAM, işlemci veya ekran kartı tavsiyesi de verilmesin. Bunları doğuştan biliyorsunuz ama yazılımı sonradan öğrendiniz. Yazılım öğrenmek için alim falan olmak lazım herhalde ama bizim haberimiz yok. Altı üstü kıytırık bir site için yardım istemiş ne var yani bunda.

Yalnız arkadaş tam olarak yardım istemiyor. İkisi farklı şey. Eğer bir proje yapıyor olsa ve takıldığı yer olsa yardımcı olunur fakat direk ücretsiz site yapın demesi olmamış. Birinin donanım konusunda yardım istemesiyle bedava donanım istemesi farklı şey.
Donanım ile ilgili tavsiye > para verip hangi ürünü alayım konusunda yardım istemek.
Yazılım ile ilgili tavsiye > hangi dili kullanayım, hangi firmaya yaptırayım vs. gibi yardım istemek.

Bedava donanım istemek > ben para vermeden bu ürünü almak istiyorum.
Bedava site istemek > ben para vermeden bu ürünü almak istiyorum.

Gördüğün gibi arkadaşın yaptığı forum üzerinden yardım istemek değil. Bunu güzel bir uslup ile sorsaydı inan burada birçok kişi yardım etmek isterdi.

Yalnız arkadaş tam olarak yardım istemiyor. İkisi farklı şey. Eğer bir proje yapıyor olsa ve takıldığı yer olsa yardımcı olunur fakat direk ücretsiz site yapın demesi olmamış. Birinin donanım konusunda yardım istemesiyle bedava donanım istemesi farklı şey.
Donanım ile ilgili tavsiye > para verip hangi ürünü alayım konusunda yardım istemek.
Yazılım ile ilgili tavsiye > hangi dili kullanayım, hangi firmaya yaptırayım vs. gibi yardım istemek.

Bedava donanım istemek > ben para vermeden bu ürünü almak istiyorum.
Bedava site istemek > ben para vermeden bu ürünü almak istiyorum.

Gördüğün gibi arkadaşın yaptığı forum üzerinden yardım istemek değil. Bunu güzel bir uslup ile sorsaydı inan burada birçok kişi yardım etmek isterdi.

Bak orada haklısın. Zaten krala gerekli bilgileri ateşledik gerisi onun azmine kalmış.

Adam yardım istemiyor kendine köle arıyor! Böyle aciz bir olayı savunman çok yanlış.

Senin yaptığın hırsızlık farkında değilsin. Lütfen insanların yıllarca çalıştığı emekleri sömürme! Sen yardım istemiyorsun kendine köle arıyorsun! Aradaki farkı anla!
Köle istediğimi nereden çıkarttın. Neyi çaldım onuda anlamadım. Yıllık emekten kastın nedir onu da anlamadım. Asıl hırsız sensin, şu anda benim zamanımı çalıyorsun.

Eğer, bir insanın sorduğu sorunun yanlış olduğunu düşünüyorsan,

Böyle.
Senin aklındakinin ya da işin kolaylığının bir önemi yok. Kodlamak emek ister, her insanda emeğinin karşılığını ister. İnsanlar onları öğrenmek için mesai harcıyor. Sizin gibi bedavacılar üstüne konsun diye öğrenmiyorlar.
Veya böyle cevap verilmez.
Ne olursa olsun, basit veya zor fark etmez. Kod yazmak ciddi bir iştir. O yüzden kimse ücretsiz bu tür şeylere girişmez. Ayrıca sorun çıktığında kodlayıcının halletmesi lazım.
Bak adam ne güzel cevap yazmış. Umarım aradaki farkı görebilirsin.

Köle istediğimi nereden çıkarttın. Neyi çaldım onu da anlamadım. Yıllık emekten kastın nedir onu da anlamadım.
Arkadaş sana söylememiş. Konu sahibine söylemiş. Buradan ikinci hesabın olduğunu mu anlamalıyım?

Bu işler öyle havadan öğrenilmiyor. Öğrenmek için uzun mesailer harcanıyor. Sonra da sizin gibiler gelip hiçbir değeri yokmuş gibi aşağıdaki gibi nitelendiriliyor.
"kıytırık bir site"
Kolay kolay diyorsun da acaba hiç oturup sıfırdan bir site tasarladın mı?

Son düzenleme:
Arkadaş sana söylememiş. Konu sahibine söylemiş. Buradan ikinci hesabın olduğunu mu anlamalıyım?

Bu işler öyle havadan öğrenilmiyor. Öğrenmek için uzun mesailer harcanıyor. Sonra da sizin gibiler gelip hiçbir değeri yokmuş gibi aşağıdaki gibi nitelendiriliyor.
Yazılım bilgin varsa o kadar da zor bir iş değil. Eğer bu işlerde zorlanıyorsan yazılımın mantığını yeterince iyi kavrayamamışsın.

Yazmaya ne kadar değer bilmiyorum ama arakadaş bana cevap yazdıktan sonra tekrar mesajını düzenledi. Konuya yazacakken yanlışlıkla beni alıntılamıştır. İyice canımı sıkmaya başladın. İki hesabım olsa ne olacak? Kendi açtığım konuya neden cevap yazayım? Bir iki tane dil öğrendiniz de başımıza yazılım piyasasının tekeli mi oldunuz?

Konu sahibine sunucun var mı diyorum, bana discord sunucum var yazıyor. Bu kral yazılımın zor mu yoksa kolay mı olduğunu nereden bilsin? Anlayışla karşılık vermen gerekiyordu. Adamı hemen hırsız, beleşçi ilan ettiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı