UEFI Desteği Olmayan bilgisayara GPT Kurulumu

YcS

Megapat
Bu konu hakkında kafam karıştı arkadaşlar. Eski sistemlere Windows 10 USB kurulumu hazırlarken GPT seçip kurulum USB'sini hazırlasam sistemi GPT olarak mı kuracak yoksa sistemim desyeklemediği için otomatik MBR'ye mi çevirip kurulumu yapacak. Eski bilgisayarıma refus ile hazırlarken GPT yaptım çünkü.

Windows'un kendi tool'u var artık, direkt usb ye hazırlıyor internet bağlantın çok düşük değilse onunla yapmanı tavsiye ederim. Son zamanlarda rufus ile hazırladığım usb leri boot etmeme ama tool ile hazırladığımı sorunsuz kullandığım durumlar oldu.
Düzenleme: (UEFI desteği olmayan bilgisayarı unuttum cevap yazarken çok dikkate almayın mesajımı)

Geçenlarde konunun birinde 1 tb ve üzeri HDD kullanılıyorsa GPT kurulumu yapın deniyordu o yüzden sordum. GPT yi seçip kursam bir sorun mu olacak? Şimdi 500 GB SSD aldım ona yükleme yapacam o yüzden soruyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı