UEFI destekleyen bilgisayara Windows 10 kurulumu yapılamıyor

musteck

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria Plus
Ekran kartı
GTX 1660S
Anakart
B450M S2H
İşlemci
R5 3600
Merhaba, bilgisayarımda UEFI desteği olmasına rağmen Windows 10 kurulumu yapamıyorum. BIOS ayarlarında boot ayarlarında UEFI only seçeneğini açıp UEFI bellekten başlatmama rağmen BIOS/Legacy boot of UEFI Media hatasını alıyorum. MBR olarak yazdırıp format atmayı denersem de format döngüye geçiyor, bu durumda USB belleği çıkartmak gerekli diyenler olacaktır, USB belleği çıkartınca formatın sonunda o zaman da no bootable medium found diye bir hata alıyorum. Bilgisayarın sistem bilgisinden baktığımda BIOS modu eski olarak gözüküyor ancak formatı atacağım M.2 SSD yeni, sıfır kurulum yapacağım yani. Yardımcı olursanız teşekkür ederim.

Manuel biraz denedim de başlarda hata alınca kafam kaldırmadı bıraktım. Şu anda çözüm bulamadım ya.
bios update edin. B450M S2H (rev. 1.x) Support | Motherboard - GIGABYTE Global
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

sorun bios sürümünüde olabilir.

B450M en son BIOS güncellemesi F66'yı yükledikten sonra önyükleme yapmıyor​

BIOS sürümünü de değiştirdim sonuç değişmedi.

Manuel biraz denedim de başlarda hata alınca kafam kaldırmadı bıraktım. Şu anda çözüm bulamadım ya.
Yapacak bir şey yok hatayı söyle eğer çözebilirsek anca bu şekilde boş durmaktan iyidir. Zaten kafanın basmasına gerek yok aynı şeyleri yapman yeterli olacaktır

Technopat Haberler

Geri
Yukarı