UEFI destekleyen bilgisayara Windows 10 kurulumu yapılamıyor

musteck

Femtopat
Daha fazla  
SSD veya HDD modeli
Kioxia Exceria Plus
Ekran kartı
GTX 1660S
Anakart
B450M S2H
İşlemci
R5 3600
Merhaba, bilgisayarımda UEFI desteği olmasına rağmen Windows 10 kurulumu yapamıyorum. BIOS ayarlarında boot ayarlarında UEFI only seçeneğini açıp UEFI bellekten başlatmama rağmen BIOS/Legacy boot of UEFI Media hatasını alıyorum. MBR olarak yazdırıp format atmayı denersem de format döngüye geçiyor, bu durumda USB belleği çıkartmak gerekli diyenler olacaktır, USB belleği çıkartınca formatın sonunda o zaman da no bootable medium found diye bir hata alıyorum. Bilgisayarın sistem bilgisinden baktığımda BIOS modu eski olarak gözüküyor ancak formatı atacağım M.2 SSD yeni, sıfır kurulum yapacağım yani. Yardımcı olursanız teşekkür ederim.

kurulumda aldığınız hata ssd den kaynaklı olabilir biliyorsunuz değil mi ?
ssd biçimlendirme hatası mı alıyorsunuz format atarken ?
SSD biçimlendirme hatası almadım. SSD'den kaynaklı da olabilir bilemiyorum, geçen hafta satın aldım daha. Geçen haftadan beri de bununla uğraşıyorum.

Tamam hocam birazdan atacağım, diski yeniden GPT formatında yazdırıyorum.
evet
bu iso olmalı.

pc açılırken f12 ye basın ve uefi usb partition 1 i seçin

Son düzenleme:
evet
bu iso olmalı.

pc açılırken f12 ye basın ve uefi usb partition 1 i seçin
Bu iso ile yazdırdım, zaten pc açılırken f12 ile seçiyorum onu.

Evet ISO'yu NTFS ve GPT olarak yazdırıyorum. Fotoğraf yüklemeye çalışıyorum fakat sitede bir problem var sanırım.
bios ayarlarıını sıfırlayın ve csm ayarına dokunmayın.
csm hem uefi hem de legacy için bir uyumluluk ayarıdır.

Evet ISO'yu NTFS ve GPT olarak yazdırıyorum. Fotoğraf yüklemeye çalışıyorum fakat sitede bir problem var sanırım.
ekran alıntısı aracıyla görsel yükleyin.

Dosya Ekleri

• Ekran Alıntısı.PNG
    Ekran Alıntısı.PNG
    3,2 KB · Görüntüleme: 12
Son düzenleme:
bios ayarlarıını sıfırlayın ve csm ayarına dokunmayın.
csm hem uefi hem de legacy için bir uyumluluk ayarıdır.
BIOS ayarlarını sıfırladım, csm ayarlarına dokunmadım. F12 ile UEFI USB ile başlattım. Windows kurulumunu başlattım, sistem yeniden başlatmaya geçti. Windowsu eski kurulu diskten açtı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı