UEFI Destekleyen Anakartta Windows 10 Yükseltme

Yer
Milky Way
Herkese merhaba,
Biraz önce BIOS'u güncellemek istedim. Güncelleme sonra PC boot edebilecek hiçbir donanım görmedi. Soğuk ter döktüm :sustum: BIOS içinde biraz gezindikten sonra sorunu halletmeyi başardım :melek:
Benim sorum şu, Win10'u yükseltme yaparak yüklemeyi düşünüyorum. Bu yükseltmeden sonra UEFI'nin nimetlerinden faydalanabilir miyim? (Anakartım UEFI destekliyor)

UEFI kullanan arkadaşlar acaba normal BIOS'a göre gözle görünür fark var mı? Performansı etkiler mi merak ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Benim kullanmış olduğum notebook'da da uefi var fakat sadece windows 7 işletim sisteminde sorunsuz çalışıyor. Windows 8, 8.1 ve win10'da çok problemler çıkarmaya başladı. Bazen ekran kartını tanımadı, mavi ekran hataları, bazende takılmalar kasılmalar oldu.. Nedendir sorunu bir türlü çözemedim en son bios güncellememi de yapmıştım. UEFI'den vazgeçtim açıkcası kullandığım sisteme göre çok da bişey kaybetmediğimi düşünüyorum. Sen de test ederek performansa etkisi olup olmadığına bakabilirsin.

Herkese merhaba,
Biraz önce BIOS'u güncellemek istedim. Güncelleme sonra PC boot edebilecek hiçbir donanım görmedi. Soğuk ter döktüm :sustum: BIOS içinde biraz gezindikten sonra sorunu halletmeyi başardım :melek:
Benim sorum şu, Win10'u yükseltme yaparak yüklemeyi düşünüyorum. Bu yükseltmeden sonra UEFI'nin nimetlerinden faydalanabilir miyim? (Anakartım UEFI destekliyor)

UEFI kullanan arkadaşlar acaba normal BIOS'a göre gözle görünür fark var mı? Performansı etkiler mi merak ediyorum.

Şu an kurulu olan Windows bilgisayarı her açtığında ön yükleme ekranında ana kartın logosunu görüp, ardından windows resmi görünüyorsa bu eski tip legacy kurulum demektir. UEFI nin nimetleriden yararlanmak için Windows kurulum ISO dosyasını UEFI bilgisayarlar için GPT bölüm düzeni olarak seçmen gerekir. Bunun için Rufus adlı programı kullanabilirsin.
Sonra kurulum yapacağın diskteki tüm kurtarma bölümlerini silip, sıfırdan GPT olarak formatlayacaksın. Windows kurulum ekranında Shift+F10 tuşuna basarak DOS komut satırını kullanarak GPT ye çevirmen gerek.

UEFI sistem kurmak çok faydalıdır. Bizzat kendim Windows 10 UEFI kurulum yaptım.
1-Bilgisayar, BIOS ve Windows birbiriyle çok hızlı iletişime geçtiği için, bilgisayar çok hızlı açılıp, kapanır. Ayrıca uyku moduna hızlı girip, uykudan hızlı uyanır.
2-UEFI sistemde disk bölümleme stilini GPT yapacağınız için 2.5 terabyte tan büyük olan diskleri sisteme takabilirsiniz ve 4 ten fazla birincil bölüm oluşturabilirsiniz.

Herkese merhaba,

Bu da benim iş telefonu numaram:
212 4967386

Takıldığınız yerlerde, dilerseniz arayın.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı