UEFI kurulum sonrası Windows logosu gelmemesi

• Konuyu başlatan Shocky
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 32
  • Görüntüleme 3.004

Shocky

Hectopat
Merhaba değerli Technopat üyeleri.

Windows10 UEFI kurulum yapmıştım. Diski GPT'ye çevirmiştim. Kurulum başarılı şekilde gerçekleşti. Ancak saçma bir şey oldu ve Windows logosu gelmedi, yükleniyor yazdı.
Bu sürekli böyle oldu.
Rufus ile yazdırmıştım kurarken.
Resim paylaşacağım.
Dün Windows 11'e yükseltti, ve yine gelmedi.
Tek fark Türkçe yükleniyor olan yazı loading oldu 😅.
UEFI kurulum yapmadan önce normal Windows logosu gelir ve altta yuvarlak dönerdi ama şimdi ne yuvarlaktan ne de logodan eser var!

Windows.jpg

Bunun zararı yok ama hiç hoşuma gitmiyor böyle olması çünkü güzel değil, Windows logosunu özledim cidden😀.

Ne yapmalıyım arkadaşlar? Hatayı nerede yapmış olabilirim?

Son düzenleyen: Moderatör:
TPM yok işlemci desteklenmiyor. Güvenli önyükleme yok.
UEFI boot ayarı var, sistem bilgisi de UEFI gösteriyor.
RAM arttırdım SSD aldım. HP ProBook 4520s.

Hocam o cihaz UEFI desteklemiyor ise ve çoğu özelliği desteklemiyor ise böyle bir sorun olması gayet normal bence. Hocam mümkünse sadece bypass kullanıp MBR'yi GPT'ye çevirmeden yeniden kurulum yapın.

Ayrıca her anakartta logo çıkmaz. Üreticiniz BIOS'u buna uygun yapmış olmalı.

Arkadaş öyle demiyor büyük ihtimal, Windows 11 yükleme ekranını diyor.

Windows-11-new-boot-animation.png

Verbose mode açık olabilir.

HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Policies\System altında VerboseStatus varsa değerini 0 yapıp denyin.

Ayrıca her anakartta logo çıkmaz. Üreticiniz BIOS'u buna uygun yapmış olmalı.

Sanırım yok. Normal BIOS modunda geliyordu logo. Sizce UEFI'yi devre dışı bırakmak saçma olur mu?
Performans, açılış olarak pek fark olmamıştı zaten. Güvenlik daha iyi olsa da.

Dosya Ekleri

• regedit.png
    regedit.png
    156,9 KB · Görüntüleme: 36
Hocam o cihaz UEFI desteklemiyor ise ve çoğu özelliği desteklemiyor ise böyle bir sorun olması gayet normal bence. Hocam mümkünse sadece bypass kullanıp MBR'yi GPT'ye çevirmeden yeniden kurulum yapın.

Arkadaş öyle demiyor büyük ihtimal, Windows 11 yükleme ekranını diyor.

Windows-11-new-boot-animation.png
Aslında haklısınız. Legacy/MBR olarak kursam kurulabilir değil mi?
Sorun çıkartır mı?
Bu arada sorunum Windows logosu varya hani 4 kare olan. O gelmiyor işte.
Hocam dediğim gibi tekrar kurulum yapın MBR şeklinde. O cihazın UEFI desteklediğini sanmıyorum.
Bende artık böyle düşünmeye başladım 😀

Sorun çıkartır mı?

Hocam i3 370M ile kurulum yaptığımda sadece bypass yaptım, her açılışta Windows 11 logosu geliyordu. Dediğim gibi Legacy kurulum yapın sıkıntı olmayacak.

Sorun çıkartır mı?

UEFI kurulumlarda o logonun gelmemesi normal. Anakartın donanım logosu ile açılır sistem.

Hocam i3 370M ile kurulum yaptığımda sadece bypass yaptım, her açılışta Windows 11 logosu geliyordu. Dediğim gibi Legacy kurulum yapın sıkıntı olmayacak.
Anlıyorum. Benim sistem zaten eski yakında yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorum.

5 Ekimi bekleyeyim bari, tam sürüm çıkınca sıfırlar ve kurarım 😀
Teşekkürler.

Legacy (Eski Tip) Boot'da Windows logosu gelirken UEFI Boot'da Anakartın logosu gelir. İlk görseldeki ekran cihaz Boot olmadan önce kurulum dosyalarını okuma aşamasındayken gelen ekran olmalı. Boot metoduyla alakası yok gibi gözüküyor.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı