UEFI Kurulumda Fazladan Disk Oluştu

rewindoq

Centipat
UEFI üzerinden Windows 10 kurarken tek bir disk üzerine kurmak istedim fakat ayrıyetten böyle bir disk daha oluşmuş 500 MB boyutunda. Bu diski en sağlıklı nasıl silerim? Ve içindeki dosyalar önemli mi?

12.jpg 13.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
UEFI üzerinden Windows 10 kurarken tek bir disk üzerine kurmak istedim fakat ayrıyetten böyle bir disk daha oluşmuş 500 MB boyutunda. Bu diski en sağlıklı nasıl silerim? Ve içindeki dosyalar önemli mi?

Eki Görüntüle 447727Eki Görüntüle 447728
Windows’un EFI bölüntüsünü mount etmişsiniz. Bunu nasıl yaptınız bilmiyorum. İçerisindeki dosyalar eski Windows sürümünüzden de kalmış olabilir ya da bir hata sonucu oluşmuş olabilir. En iyisi temiz kurulum yapmanız ve yaparken disk ekranından öncelikle bütün seçenekleri silip daha sonra Yeni butonuyla yeni disk oluşturmanız. Sonrasında normal aşamaları izleyerek kurulumu tamamlamalısınız.

Windows’un EFI bölüntüsünü mount etmişsiniz. Bunu nasıl yaptınız bilmiyorum. İçerisindeki dosyalar eski Windows sürümünüzden de kalmış olabilir ya da bir hata sonucu oluşmuş olabilir. En iyisi temiz kurulum yapmanız ve yaparken disk ekranından öncelikle bütün seçenekleri silip daha sonra Yeni butonuyla yeni disk oluşturmanız. Sonrasında normal aşamaları izleyerek kurulumu tamamlamalısınız.

Hocam bütün diskleri silersem bi sıkıntı olmaz değil mi?1 tane 256gb ssd var zaten.Yeni dediğimde geri gelecek mi?

Eğer yeni kurulum yaptıysanız tekrar yapın. Uğraşmaya değmez. USB ile kurulum yaparken tüm sürücüleri silin, tek bir sürücü yapın. Temiz bir kurulumla içiniz rahat etsin.

Tamamdır hallettim teşekkürler herkese.Daha önceki bilgisayarımda 2 disk olarak ayırmıştım direkt 'sil' komutunun tam olarak ne işe yaradığını bilmiyodum maalesef.(Biraz 7 yaşındaki çocuk sorusu oldu ama olsun).

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı