Uefi nedir ? Ekran kartımın sürücüsünü nasıl güncellerim?

Annatar

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 7 yıl hp pavilion kullandıktan sonra artık yetmediği için ondan ayrılıp yeni bir laptop aldım iki hafta önce.
Ama açıkçası korkuyorum nasıl güncellerim bilgisayar daha yeni elimde kalmasın diye çünkü hiçbir bilgim yok yeni teknoloji ile ilgili ve daha önce ekran kartımı hiç güncellemedim benim sorum şu;

Nvidia'dan yeni güncelleme bildirimi geldi driver için ben bunu nasıl kurarım kurduktan sonra bir işlem yapmam gerekirmi yada kurarken?

Ayrıca bu usb leri uefi yapma olayı nedir? Firmware, vbios, bios güncellemeleri için kullanabileceğim bir usb bellek almayı düşünüyorum ama hiç bilgim yok. Çok teşekkür ederim yardım edeceklere.

@Recep Baltaş Abi bi bakıversen :)

Bu arada laptop modelini yazmayı unutmuşum Msi Gs60 ghost 2pe modeli.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uefi kurulumun en büyük özellikleri Anakartın logosu ile işletim sisteminin hızlı açılmasıdır. Usb bellek almayı düşünüyorsanız Corsair Voyager GT usb 3.0 modellerinden almanızı öneririm. :) Bu arada driver güncellemek, bios güncellemek, vb işlemler sisteme zarar vermek yerine aksine yararı dokunur.

Çok teşekkür ederim cevabınıza bende Corsair düşünüyordum açıkçası. Benim Windows 8.1 kurulu geldi içinde ben bu usb ile güncelleme yaparken içine direk dosyaları atsam taksam olur mu? Format değiştirme vb. ekstra birşey yapmam gerekiyor mu?

Çok teşekkür ederim içim rahatladı o zaman hemen kuruyorum yeni sürümünü, şimdi yeni alıp bilmeyince biraz sıkboğaz ettim sorularımla kusura bakmayın :) ancak Recep abinin gs60 güncelleme rehberini izledim bende yapmaya niyetlendim ancak sormadan iş yapmayayım dedim. Son bir soru daha soracağım Recep abi videoda usb belleğe firmware vs atıyor bunları normal dosya atar gibi atıyoruz değil mi bu usb bellek farklı bir şey yapılmış bir bellek değil yani güncelleme için formatlanmış vs. sanırım birde öyle bir olay varmış windows'u içine formatlıyormuşsun vb.

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı