UEFI ve BIOS güncelleme

errays

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 2 gün önce aşağıdaki sistemi sipariş ettim yarın elime geçecek bilgisayar, UEFI ve BIOS güncelleme hakkında bir kaç soru soracaktım. Öncelikle UEFI'yi anakartın desteklemesi gerekiyor mu? Gerekiyorsa benim anakart destekliyor mu? 2. olarak Bilgisayar freedos olarak geçecek elime , dolayısıyla ilk defa windows yükleyeceğim, torrentten "8.1 pro activated" buldum bir tane ve indirdim, Rufus ile @recepbaltas 'in anlattığı gibi UEFI seklinde usb'ye boot ettim. Şimdi dediğim gibi bilgisayarı yeni alacağım için aynı zamanda BIOS güncellemem gerekecek. Yanlız BIOS'u windows yüklü değilken nasıl güncelleyeceğimi bilmiyorum. ( normalde msi live update tarzı bir şey var sanırım, onunla güncellemeyi planlıyordum.) Önce UEFI windowsu yüklesem sonra BIOS'u msi live update ile güncellesem sorun çıkar mı ? Çünkü msi'in sitesindeki bios updateler AMI seklinde gözüküyor, önce windows' u UEFI seklinde yükleyip sonra BIOS update yaparsam BIOS tekrardan AMI ' ye döner mi? açıkçası ilk defa BIOS güncelleyeceğim ve çok bilgiye sahip değilim. Şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.
NOT: Resmi site üzerinden yüklerken hata aldım bu yüzden başka siteden yükledim , moderatörlerimiz bir seferlik hoşgörü gösterirlerse sevinirim.
NOT2: Bir de sistem sizce nasıldır, fikirlerinizi belirtirseniz sevinirim. Sisteme eklemem gereken bir şeyler var mı? Suanda ekstra hiç fan almadım ve kasada bildiğim kadarıyla sadece arka egzoz fanı var, bu yeterli olur mu, işlemcide ve/ve ya ekran kartında bir ısınma meydana gelir mi? (hiçbir şekilde fan alana kadar O.C. düşünmüyorum)

Flood olacak özür dilerim ama yok mu bilen? Yarın alacağım bilgisayarı ve nasıl yapmam gerektiğini bilmiyorum :( @Recep Baltaş @Silinen üye Sizin de görüşlerinizi nedir, teşekkür ederim şimdiden

Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı