UEFI Windows 10 yanına Linux sistem önerisi

1-Xfce olan en hafif arayüzü kullandım 8 GB RAM ve 4 thread ayırdım Ryzen7 3750H ile.
2- Ubuntu 20.04 ile ilgili herhangi bir anlatım bulamadım yollarsanız sevinirim.
3-Bu dağıtımları bilmiyorum. Ama Linux'ta kendimi geliştirmek istiyorum yani günlük kullanım için gene
1. O zaman bir fikrim yok :D.
2. Ubuntu 20'ye dokunmayın. Windowstan fazla hata ve bug var.
3. Linux Mint çok tanınmış bir dağıtım. DistroWatch.com: Put the fun back into computing. Use Linux, BSD. üzerinde 2. en popüler dağıtım olması lazımdı yanılmıyorsam.

Hocam ben fark arıyorum biraz terminal komutlarını öğrenip kullanmak istiyorum. Ayrıca Python eğitimime Linux üzerinden devam etmek istiyorum.

Ek olarak Python için Linux en iyi ortamdır.
Terminalle uğraşmak istiyorsanız Debian ve Arch vardı. Fakat Arch ilk kullanıcılar için aşırı zor. Debian'da ise verim almadığınız söylemişsiniz.

Ek olarak Python için Linux en iyi ortamdır.
Terminalle uğraşmak istiyorsanız Debian ve Arch vardı. Fakat Arch ilk kullanıcılar için aşırı zor. Debian'da ise verim almadığınız söylemişsiniz.

Debian'dan sanal makine üzerinde verim almadım. Normalini bilmiyorum GPT olarak USB'ye yazılı şu an aslında nasıl UEFI yapacağımı bilsem Debian'a girişmek isterdim ama Mint daha basit gibi.
Mint'in hangi arayüzünü önerirsiniz?

Debian'dan sanal makine üzerinde verim almadım. Normalini bilmiyorum GPT olarak USB'ye yazılı şu an aslında nasıl UEFI yapacağımı bilsem Debian'a girişmek isterdim ama Mint daha basit gibi.

Şu an Pentium işlemcide cayır cayır çalışıyor sorunsuz şekilde Debian. GPT ile yazınca zaten UEFI kurulum yapar. Mint'te ise Cinammonu Windows'a benzerliğine göre seviyorum.

Cinnamon olanı kur.
Veya bunlar var.

• OpenSUSE (bağımsız taban / RPM)
  • Elemantary OS (Ubuntu tabanlı)
  • Pisi Linux (bağımsız taban)

Cinnamon olanı kur.
Veya bunlar var.

Hocam aslında eOS çok iyi duruyor görünüm olarak oda denenebilir aslındada işte böyle çok kullanılmayan dağıtımların rehberleri az oluyor.
Şu an Pentium işlemcide cayır cayır çalışıyor sorunsuz şekilde Debian. GPT ile yazınca zaten UEFI kurulum yapar. Mint'te ise cinammonu Windows'a benzerliğine göre seviyorum.

Hocam sizinle iletişime geçebileceğim Discord falan var mı?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı