UEFI Windows 7 dijital imza hatası 0x0000428

Sanırım bu anakart modelim.

Eki Görüntüle 1663350

Galiba ben USB'siz yaptım diye olmadı. Normal ISO dosyasının içinden setup.exe'yi çalıştırdım.
Rufus programı ile ISO dosyasını USB'ye yazdırın ve oradan başlatın ancak disk bölümü yüzünden sorun yaşayabilirsiniz, MBR mi kullanıyorsunuz GPT mi? Öğrenmek için alttaki sürprizbozan mesajına bakabilirsiniz.

Windows ve R tuşlarına aynı anda basarak Çalıştır'ı açın, cmd yazıp Tamam'a tıklatarak cmd'yi açın.
1676027589989.png

.. açılan konsol ekranında diskpart yazın, ardından Enter'layarak Diskpart'ı açın.

list disk yazıp tekrardan Enter'layın.

1676027662610.png

Burada eğer sisteminizde kullandığınız diskin yanında, GPT kısmında yıldız işareti varsa Diskiniz GPT, yıldız işareti yoksa MBR demektir.

Rufus'ta da USB'ye ISO yazdırırken buradaki sonuca göre bunu yapın. GPT ise GPT, MBR ise MBR seçeneğini seçin.

1676027834152.png

Ben bıraktım korktum. Secure Boot kapattım starting Windows ekranında kaldı. Sonra güç tuşuna basılı tuttum bu sefer Windows 10'da kaldı. Gine kapattım açtım C: Sürücüsü tamir ediliyor gibi bir şey geldi. Sonra geçti.

Rufus programı ile ISO dosyasını USB'ye yazdırın ve oradan başlatın ancak disk bölümü yüzünden sorun yaşayabilirsiniz, MBR mi kullanıyorsunuz GPT mi? Öğrenmek için alttaki sürprizbozan mesajına bakabilirsiniz.

Windows ve r tuşlarına aynı anda basarak çalıştır'ı açın, CMD yazıp Tamam'a tıklatarak CMD'yi açın.
Eki Görüntüle 1663354
Açılan konsol ekranında diskpart yazın, ardından enter'layarak Diskpart'ı açın.

list disk yazıp tekrardan enter'layın.

Eki Görüntüle 1663360

Burada eğer sisteminizde kullandığınız diskin yanında, GPT kısmında yıldız işareti varsa diskiniz GPT, yıldız işareti yoksa MBR demektir.

Rufus'ta da USB'ye ISO yazdırırken buradaki sonuca göre bunu yapın. GPT ise GPT, MBR ise MBR seçeneğini seçin.

Eki Görüntüle 1663362

USB bellek olmadığından maalesef.
Kolaya kaçtınız yani... Neyse, ben şimdi UEFI Windows 7 kurulumu için bir konu açacağım.

Ben bıraktım korktum. Secure Boot kapattım starting Windows ekranında kaldı. Sonra güç tuşuna basılı tuttum bu sefer Windows 10'da kaldı. Gine kapattım açtım C: Sürücüsü tamir ediliyor gibi bir şey geldi. Sonra geçti.

USB bellek olmadığından maalesef.
Korkmanıza gerek yok. Diski formatlamadığınız sürece herhangi bir dosya kaybı yaşamayacağınız konusunda sizi temin edebilirim. Recep Baltaş konu açıyor bununla ilgili yüksek ihtimal yardımcı olur.

Rehber hazır, kolay gelsin.

Bayağı karışık bir şeymiş. En iyisi ben Windows 8.1'i deneyeyim.
Rehber hazır, kolay gelsin.

1676030148982.png

Peki Windows 8.1 USB'siz dualboot yapabilirim değil mi? Çünkü Windows 7 gibi karışık değil. @brkyozell

Son düzenleme:
Neyse bir deneriz bakalım umarım başıma kötü şeyler gelmez.🙂
Evet. Windows'ta dualboot yapmak için özel bir şeye gerek yok. Yeni sistemi kurunca PC başlatılınca soruyor zaten hangisinde başlatılsın diye.

Konu dışı olabilir ama bir şey soracağım ağ kartım Windows 10 ve Windows 7 desteği var. Dualboot yapçağım için Windows 8.1 içinde internet gerekiyor. Windows 7 sürücüsü Windows 8.1'de çalışır mı?

@brkyozell

Kusura bakmayın rahatsız ediyorum.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı