Kolaya kaçtınız yani... Neyse, ben şimdi UEFI Windows 7 kurulumu için bir konu açacağım.
Rufus programı ile ISO dosyasını USB'ye yazdırın ve oradan başlatın ancak disk bölümü yüzünden sorun yaşayabilirsiniz, MBR mi kullanıyorsunuz GPT mi? Öğrenmek için alttaki sürprizbozan mesajına bakabilirsiniz.Sanırım bu anakart modelim.
Eki Görüntüle 1663350
Galiba ben USB'siz yaptım diye olmadı. Normal ISO dosyasının içinden setup.exe'yi çalıştırdım.
diskpart yazın, ardından Enter'layarak Diskpart'ı açın.list disk yazıp tekrardan Enter'layın.Sosyalde olması gereken bir konu ve rehber gerekliydi zaten. Recep Reyiz hallediyor.Kolaya kaçtınız yani... Neyse, ben şimdi UEFI Windows 7 kurulumu için bir konu açacağım.
Rufus programı ile ISO dosyasını USB'ye yazdırın ve oradan başlatın ancak disk bölümü yüzünden sorun yaşayabilirsiniz, MBR mi kullanıyorsunuz GPT mi? Öğrenmek için alttaki sürprizbozan mesajına bakabilirsiniz.
Windows ve r tuşlarına aynı anda basarak çalıştır'ı açın, CMD yazıp Tamam'a tıklatarak CMD'yi açın.
Eki Görüntüle 1663354
Açılan konsol ekranındadiskpartyazın, ardından enter'layarak Diskpart'ı açın.
list diskyazıp tekrardan enter'layın.
Eki Görüntüle 1663360
Burada eğer sisteminizde kullandığınız diskin yanında, GPT kısmında yıldız işareti varsa diskiniz GPT, yıldız işareti yoksa MBR demektir.
Rufus'ta da USB'ye ISO yazdırırken buradaki sonuca göre bunu yapın. GPT ise GPT, MBR ise MBR seçeneğini seçin.
Eki Görüntüle 1663362
Kolaya kaçtınız yani... Neyse, ben şimdi UEFI Windows 7 kurulumu için bir konu açacağım.
Korkmanıza gerek yok. Diski formatlamadığınız sürece herhangi bir dosya kaybı yaşamayacağınız konusunda sizi temin edebilirim. Recep Baltaş konu açıyor bununla ilgili yüksek ihtimal yardımcı olur.Ben bıraktım korktum. Secure Boot kapattım starting Windows ekranında kaldı. Sonra güç tuşuna basılı tuttum bu sefer Windows 10'da kaldı. Gine kapattım açtım C: Sürücüsü tamir ediliyor gibi bir şey geldi. Sonra geçti.
USB bellek olmadığından maalesef.
Korkmanıza gerek yok. Diski formatlamadığınız sürece herhangi bir dosya kaybı yaşamayacağınız konusunda sizi temin edebilirim. Recep Baltaş konu açıyor bununla ilgili yüksek ihtimal yardımcı olur.
Rehber hazır, kolay gelsin.
Rehber: UEFI Windows 7 Kurulumu
Evet, UEFI Windows 7 kurulumu yapılabilir. Bunun için biraz modifikasyon gerekiyor sadece. Adım adım Integrate7 ile UEFI Windows 7 Kurulum USB'si Hazırlama | UEFI Class 3 (CSM'siz) Integrate7 komut dosyasını 7-Zip ile paketinden çıkarın. Şifre: Integrate2020 Uygun mimariye (x64 gibi) sahip...www.technopat.net
Evet. Windows'ta dualboot yapmak için özel bir şeye gerek yok. Yeni sistemi kurunca PC başlatılınca soruyor zaten hangisinde başlatılsın diye.Peki Windows 8.1 USB'siz dualboot yapabilirim değil mi? Çünkü Windows 7 gibi karışık değil. @brkyozell
Evet. Windows'ta dualboot yapmak için özel bir şeye gerek yok. Yeni sistemi kurunca PC başlatılınca soruyor zaten hangisinde başlatılsın diye.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.