UEFI'yi nasıl açarım?

Erenw05

Hectopat
Bilenler yardımcı olsun lütfen ben hazır PC almıştım şimdi baktım da BIOS'u sanırım eski tip kurmuşlar UEFI yok. Boot ayarlarinda falan da UEFI aktif değil msinfo32'den de baktım eski yazıyor. Ben şimdi PC'ye format atsam UEFI kurmak istiyorum da format atmadan önce ne yapmalıyım? UEFI'ye geçmek için formattan önce BIOS'tan ayar yapmali miyim? UEFI modu açmak gibi.
Bu arada PC.
• AMD Ryzen 3 1200 AF.
• RX 570 GB.
• B450M S2H Gigabyte.

IMG_20200531_144606.jpg

IMG_20200531_144606.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Csm-legacy devre dışı olacak,secure boot aktif olacak bu şekilde bioslarin %99'unda yedi mod otomatik aktif olur.

NOT:Her bir ayar yaptığında kaydedip tekrar biosa gireceksin.

Öncelikle verilerini yedekleyip bir UEFI kurulum USB'si oluşturduktan sonra diskini GPT formatına dönüştürmelisin, işlem biter bitmez PC reset atacaktır. Yeniden başlarken disk UEFI olduğundan ve senin BIOS un Legacy modunda olduğundan boot olmayacaktır. BIOS a girip UEFI moda alıp USB ile boot edip UEFI kurulum yapdıktan sonra tamamdır.

Ama eski tip kurulum yapmışlar kurarken ueffi kurulum olmadan UEFI'yi açabilir miyim format ile daha sağlam bir şekilde yapmak istiyorum aslında kökten çözüm olmaz mi?
Ve şimdi ben formatla UEFI kurulum yapsam BIOS'taki bu legacy ayarlar UEFI'ye kendisi doner zaten değil mi?
Öncelikle verilerini yedekleyip bir UEFI kurulum USB'si oluşturduktan sonra diskini GPT formatına dönüştürmelisin, işlem biter bitmez PC reset atacaktır. Yeniden başlarken disk UEFI olduğundan ve senin BIOS'un legacy modunda olduğundan Boot olmayacaktır. BIOS'a girip UEFI moda alıp USB ile Boot edip UEFI kurulum yapdıktan sonra tamamdır.

Yani önce UEFI modu açacağım sonra UEFI kuracağım?

Gpr.

Öncelikle verilerini yedekleyip bir UEFI kurulum USB'si oluşturduktan sonra diskini GPT formatına dönüştürmelisin, işlem biter bitmez PC reset atacaktır. Yeniden başlarken disk UEFI olduğundan ve senin BIOS'un legacy modunda olduğundan Boot olmayacaktır. BIOS'a girip UEFI moda alıp USB ile Boot edip UEFI kurulum yapdıktan sonra tamamdır.

GPT dönüştürme derken Rufus'tan USB yaparken GPT seçmek değil mi?
Onları boliyorum ama.

Eski tip(legacy) kurulum yapmışsınız. USB'ye GPT biçiminde Windows ISO dosyasını yazdıracaksınız.
En güncel Windows sürümü burada.
UEFI USB hazırlama rehberi: UEFI Windows 10 Kurulum USB'si Hazırlama - Technopat

Onlari biliyorum ama BIOS'ta legacye göre ayarlar yapılı onları ben mi yapacağım UEFI kurarken düzelir mi?

Ama eski tip kurulum yapmışlar kurarken ueffi kurulum olmadan UEFI'yi açabilir miyim format ile daha sağlam bir şekilde yapmak istiyorum aslında kökten çözüm olmaz mi?
Ve şimdi ben formatla UEFI kurulum yapsam BIOS'taki bu legacy ayarlar UEFI'ye kendisi doner zaten değil mi?

Yani önce UEFI modu açacağım sonra UEFI kuracağım?
Evet uefi modu aktif edip uefi kurulum USB nizi takıp kurulum yapacaksınız.

Gpr.

GPT dönüştürme derken Rufus'tan USB yaparken GPT seçmek değil mi?
Kurulum USB'si oluştururken dediğinizi yapacaksınız. Dahili diski MBR'den GPT ye çevirirken http://down.easeus.com/product/epm_trial bu yazılımı kullanabilirsiniz.
Yada dediklerimi unutun ben yedekleyecek veriniz vardır diye demiştim. Direk GPT USB kurulum diskiyle kurulum yapın.

Öncelikle verilerini yedekleyip bir UEFI kurulum USB'si oluşturduktan sonra diskini GPT formatına dönüştürmelisin, işlem biter bitmez PC reset atacaktır. Yeniden başlarken disk UEFI olduğundan ve senin BIOS'un Legacy modunda olduğundan Boot olmayacaktır. BIOS'a girip UEFI moda alıp USB ile Boot edip UEFI kurulum yapdıktan sonra tamamdır.

Hocam ben yakın zamanda PC almayı düşünüyorum ama şu Win 10'a gereksiz yere 1K vermek istemem açıkacası şu an kullandığım Win 8 bir laptopum var ondan USB'yi nasıl oluştarabilirim e snırsız mı crack falan işlerinden anlamıyorum BIOS'tan falanda yardımcı olursanız sevinirim

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı