Ülke ekonomisi ne durumda?

Şu anki değişen şartlar, uygulanan yaptırımlar, yükselen döviz, yıkılan ekonomi, artan enflasyona karşı eski alım gücünüzü koruyabilmeniz için mevcut maaşınızın 5-6 kat artması gerekiyordu. Çoğu kişide bu denli fazla maaş artmadı ve yukarıda saydığım sorunlar tepe değere ulaştığı için ortak ve alt kesim mahvolurken üst kesim zenginliğine zenginlik kattı.

Maaşı bu denli artanların hayatı eski Türkiye'den farklı değil ama piyango maaşı daha az artan ve sabit kalanlara acı şekilde vurdu tabii ki.

Şahsi düşüncem, tarihte önemli bir yeri olan bir milletin bu kadar kötü durumda olması, 3.sınıf Ülke olarak görülmesi ve yüksek işsizlik sayısına sahip olup insanların mutsuz olması. Ailesine bakamıyor diye intihar eden insanların olması beni çok rahatsız ediyor. Bu duruma düşürenlere çok büyük kin besliyorum. Ekonomi çok kötü ve eski ekonomi bakanı dalga geçercesine konuşuyor. İnsanlar cahil ve daha ne olduğunun farkında değil. Ülkenin şu an en büyük sorunu ekonomi değil tamamen cahillik.
Asıl sorun zaten o. Halkın ezilirken, siyasilerin bolluk içinde yaşaması ve halkı aşağılaması. Fakat bizim halkımız ne yapıyor? Yine onları seçiyor.

Bu insanlar hava yer, yine de cahilliğinden ödün vermez.

Bkz: Daha yeni, birkaç gün önce Tunus'a 5 milyon dolar hibe edildi. Neden kimse sesini çıkarmadı? Çünkü alıştık, çalınıp çırpılmasına alıştık...

Aaa ama lütfen diğer ülkelere Milyonlarca Dolar yardım yapıyoruz ya! Diğer ülkeler çok fakir olduğu için ve bizi kıskandığı için biz yardım ediyoruz onlara. (!)

Bir de şöyle bir algı var ülkede.

-Durumumuz iyi mi?
+Kötü.
-O zaman dış güçler bizimle uğraşıyor. Malum adama oy verelim.

-Durumumuz iyi mi?
+İyi.
-O zaman ülke iyi yönetiliyor. Malum adama oy verelim.

Aslında bence iyi. Şimdi çıksak dışarıda yemek yemek istersen iskender 23 TL. Ya da bir RAM alsak 8 GB 3600 MHz 390 TL. Ekonomi iyi olmayabilir ama abartmamak lazım.

Bana gülen arkadaşlarada söyleyeyim bu forumda RTX 2060'lar iPhone 12'ler konuşuluyor açın gözünüzü.

Bana gülen arkadaşlarada söyleyeyim bu forumda RTX 2060'lar iPhone 12'ler konuşuluyor açın gözünüzü.

E yani? Almayalım mı? Neden kendisine daha az para vermektense fazla verelim? Neden birilerinin cebi dolsun?

Ekonomi harika. 20 yıl önce bu ülkede araba mı vardı? Buzdolabı bile yoktu, biz çocukken etleri buzdolabında saklayamadığımız için avladığımız hayvanı aynı gün içinde yerdik. 20 yıl önce bu ülkede yol yoktu yol! Eşekler üzerinde günlerce şehirler arası yolculuk yapılıyordu! Babalar analar çocuklarına püskevit alamıyordu!

Ekonomi kötü demek suç kapsamında artık...

Süper, mega, hiper, 2023, Avrupa'nın kıskandığı, İncirlikte uzaylılarla mesajlaşan, Bor madenlerinde dünyadan gizli üretim yapan, Konya uzay üssünde 2023 kez uzay aracı gönderen, mitinglerde keyif çayı içerek tüm dünyaya hükmeden ve sayamadığım fazlasıyla üstün olan ülkemizin ekonomisi çok iyi yeğenim (!)

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı