Ülke Ekonomisinin Venezuela'ya Dönmesi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aç kalmamak için yeterli. Antalyada asgari ücretle çalışanda ne bileyim. Büyükşehirlerde asgari ücretin her zaman üstü verilir ya da istenmeli. AGİ ve çeşitli desteklerle her zaman üstüdür.

Asgari ücretle ev, araba mı alınır geçin bunları. Asgari ücretlinin niye araba derdi oluyor onu da anlamadım. Asgari ücretlisin ne arabası? Karnını doyur, otur.
Eğer sen 100 asgari ücretle anca araba alıyorsan yabancı elin amerikalı adamı 8-10 asgari ücretle araba alıyor, neyden bahsediyorsun?
Öğrencinin oyunla ne işi var. Ders çalışssın. Bugün oyunları yüksek ayarlarda oynatanen ucuz ekran kartı sadace olmuş 6000 TL. 1 yıllık GeForce Now 900 TL çok mu?
Çocukken oyun oynamak nasip değilmiş, ileride yine oynayamacağız çünkü işsiz kalacaz. RX 570-580 kartlar 2000 civarındaydı stok varken, algı yapma, çarpıtma.
 
Aç kalmamak için yeterli.
4 kişilik ailenin açlık sınırı 2650 lira. Diyelim 3 kişilik bir aile, tek maaş var. Bu adam kirasını mı ödesin yemek mi yesin. Aç kalmamak için bile yeterli değil.
Antalyada asgari ücretle çalışanda ne bileyim. Büyükşehirlerde asgari ücretin her zaman üstü verilir
2800 lira olan asgarinin, 500 TL üstünü versen ne olacak?
Öğrencinin oyunla ne işi var.
Tabii, gençliğini; çocukluğunu yaşamasın günde 10 saat ders yapsın. 22 yaşında hayatsız biri olarak çıksın.
Hocam bu dediğinize katılmıyorum. Zaralı olabilir bunda aynı fikirdeyiz ama insanın canı et çektiğinde onu alabilmeli.
Hocam şaka yapıyorum zaten. Zararlı fakat insanın canı istiyorsa almalı; alabilmeli. Kilosu 80 lira olan eti nasıl alsın asgari ücretli birisi...
 
Venezuela kadar olmasa da kötü durumdayız evet.
 
Her şeyiniz çarpıtma. 7 kişilik bir aile ayda 2000 TL'ye doyuyor. 5 kişilik bir aile ayda 1500 TL doyuyor. Etin kilosu 80 TL değil. 45 TL'ye 35 TL'ye bile var. GeForce Now 1 yıl deli gibi istediğin oynu oynayacaksın. Uyduruk telefonundan uyduruk bilgisayarına istersen TV'ye bağla oyna. Bu da sana çok geliyorsa oyun oynama kardeşim. Neymiş öğrenci harçlık alıyormuş. Gitsin bir yerde bir ay çalışsın. 900 TL'nın 2 katını da kazanır. Sonra 1 yıl ne istiyorsa oynasın. Anca ağlayın sızlayın başka bir olay yok. Öldük bittik ''vuvuzela olduk''. He, kardeşim he! Hadi git ''vuvuzela'' çalmaya devam et. Gökten para gelir sana.
 
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Geri
Yukarı