Steam Ülke nasıl değiştirilir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kendi tecrübemi aktarırsam;

Amerika'da iken İş Bankası hesabıma para göndererek Steam üzerinden alışverişlerime devam ediyordum. Ama benim durumum farklıydı.

Çünkü Steam hesabımı yıllar önce Türkiye'den açmıştım. Amerika'ya iş için geçici olarak sehayat ettiğimde, Steam alışverişlerime devam edebilmek için ya ülke olarak Amerika'yı seçmem gerekiyordu ya da TR mağazasında kalmaya devam ederek Türkiye'de kullandığım bir ödeme tipini seçerek ödemem yapmam gerekiyordu.

Ben de Wise uygulamasını kullarak USD gönderip İş Bankası hesabımda TL'ye çevirerek alışverişlerime devam ediyordum. Bu yöntemin aynısını deneyin.

VPN kullanarak kendinizi Türkiye'de gösterin, daha sonra Steam hesabınızın ülkesini TR yapın. Sonra tekrardan alışveriş yapmayı deneyin.

Zaten yapar yapacakta. Burada çemkirenlerin hepsinin aynı durumda bulunduğu ülkeyi bile soyacak vergi kaçıracak tipler olduğuna her türlü eminim.

Arkadaşınıza verin hesabı Türk lirası yüklesin ucuza alabilirsiniz.

Şu an İsveç'te yaşıyorum. Buradan Steam euro olarak geçiyor ve bana bile çok pahalı oluyor. TL'ye geçirmek istiyorum ama VPN ile satın alım yaptığımda Steam farklı proxyden yapılan ödeme şeklini algılıyor. Türk bankası kullanıyor olmama rağmen böyle ödeme iptal oluyor. Nasıl düzeltebilirim?
Öyle olsaydı zaten yabancıların çoğu öyle yapardı. Steam'de ki Euro kuru şimdiki Euro kurundan düşük olduğu için daha ucuza geliyor. Örneğin adam 10€ luk bir oyunu yurtdışında tl cinsinden almaya çalışsa 10€ X güncel kur 20,90 = 209 ₺ ödemesi lazım. Steam Kuruna 10₺ desek 10€ X Steam kuru 10= 100 tl.
Arada 2 katından daha fazla bir fark var. Steam Türk Lirası için yaptığı bu kurdan yurtdışındakilerde faydalanıp zarar etmemesi için yurtdışındakiler almasın diye bir ayar yapmış , gayet normal.

Kendi tecrübemi aktarırsam;

Amerika'da iken İş Bankası hesabıma para göndererek Steam üzerinden alışverişlerime devam ediyordum. Ama benim durumum farklıydı.

Çünkü Steam hesabımı yıllar önce Türkiye'den açmıştım. Amerika'ya iş için geçici olarak sehayat ettiğimde, Steam alışverişlerime devam edebilmek için ya ülke olarak Amerika'yı seçmem gerekiyordu ya da TR mağazasında kalmaya devam ederek Türkiye'de kullandığım bir ödeme tipini seçerek ödemem yapmam gerekiyordu.

Ben de Wise uygulamasıını kullarak USD gönderip İş Bankası hesabımda TL'ye çevirerek alışverişlerime devam ediyordum. Bu yöntemin aynısını deneyin.

VPN kullanarak kendinizi Türkiye'de gösterin, daha sonra Steam hesabınızın ülkesini TR yapın. Sonra tekrardan alışveriş yapmayı deneyin.
Birebir aynı yöntemi deniyorum. Wise ile hesabıma aktarım yapıyorum Türk bankasına. Ardından VPN ile denediğimde sanırım steam bunu algılıyor.

Arkadaşınıza verin hesabı Türk lirası yüklesin ucuza alabilirsiniz.

Öyle yapacağım ama derdim inanın ki ucuza almak değil. Pahalı olması ucuz olması gram umurumda değil. Tek sorun İsveç Kron'u yok Steam'de ve bunun yüzünden euro kullanmak zorunda kalmam. İsveç Kron'u direkt desteklense kur fark etmeksizin direkt o şekilde alışveriş yapabilirim. Çünkü burada çemkiren cahil toplumun bilmediği bir şey var ki yaşadığım yerde benim gibi düzenli ve yüklü alışveriş yaparsanız bir yerden sonra buranın bankası hele hele ki yabancı birisi iseniz sormaya başlıyor neden alıyorsun ne alıyosun vs.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı