Biz gitmeyeceğiz, ülkeyi bu hale getirenler gidecek. Keser döner sap döner, gün gelir hesap döner.Defol git o zaman madem gitmek istiyorsan, senin gibiler zaten çomar diyenler kendi ülke'sini suçlayanlar medya'da millete çomar, koyun gibi şeyler dersiniz anca. O lafları diyeceğine bu ülkeye yararlı bir şeyler yap.
Evet belki burda çomar demedin senin zihniyetin deki çoğu insan diyor fakat ? Mustafa Kemal'in dine düşmanlığı var doğru, fakat o adamın bu ülke için yaptıklarını gözden atamayız. Üstün başarılığı var doğru saygı duymak zorundayız, ama her görüşünü de her şeyini de zorla sevecek değiliz.Ne zaman nerde ülkeye hakaret etmişim veya sizin tabirinizle "çomar" demişim ben de merak ettim şimdi bak. Ayrıca ben de Atatürkçüyüm ve izindeyim her zaman Ata'mın. Saygı duy diyorsun ama dönüp bi kendine baksan asıl saygısızlığı kendinin yaptığını göreceksin. Ben daha fazla tartışmayacağım. Size iyi forumlar.
Evet belki burda çomar demedin senin zihniyetin deki çoğu insan diyor fakat ? Mustafa Kemal'in din'e düşmanlığı var doğru, fakat o adamın bu ülke için yaptıklarını göz'den atamayız. Üstün başarılığı var doğru saygı duymak zorundayız, ama her görüşünüde her şeyini de zorla sevecek değiliz.
Nerden biliyorsun din düşmanı olduğunu böyle peşin hükümlere nerden varabiliyorsun? Şu an yaptığın şeyi kendine yakıştırabiliyor musun?
Dinsiz ya da din düşmanı olabilir. Bu gayet normaldir. Eğer bu ülkede müslümanlar, hıristiyanlar vs. dinlerini özgürce yaşayabiliyorsa Mustafa Kemal Atatürk sayesindedir.Evet belki burda çomar demedin senin zihniyetin deki çoğu insan diyor fakat ? Mustafa Kemal'in dine düşmanlığı var doğru, fakat o adamın bu ülke için yaptıklarını gözden atamayız. Üstün başarılığı var doğru saygı duymak zorundayız, ama her görüşünü de her şeyini de zorla sevecek değiliz.
Güzel yazdın, eline sağlıkBir konuşmayla hemen anladın yani bu kadar basit mi bir insanın dinsiz olduğunu anlamak. Bana icraat göster deki geldi bütün ibadethaneleri yıktı yerine başka bişey yaptı şunu yaptı bunu yaptı kutsal kitabı yasakladı gibi örnekler ver ayrıca dediğin gibi olduğunu varsayalım son nefesinde şehadet getirdiyse nolacak? Biliyorsun ki Cem Karaca'da son anda müslüman olmuştur. Zaten başımıza ne geliyorsa bu basmakalıp kolaycılıktan geliyor dindar geçineni ayrı kafada 80 senedir hala 10. yıl marşıyla laik gazına gelenler ayrı kafa.
"sanmak", olmayan bir şeyi varmış gibi kabul etmek anlamında kullanılmamış, "farz etmek, kabul etmek, inanmak... " anlamlarında kullanılmış açık bir şekilde. Atatürk gibi bir lider olmasa pazar günleri kiliseye gidiyor olacaktınız büyük olasılıkla ama bir takım geri kafalı toplulukların doldurmasına gelip Atatürk'e özgürce suçlamada bulunabiliyorsunuz. Bu geri kafalılar görünüşte Müslümandır ancak iftira atmaktan, yalan söylemekten, rüşvet yemekten, gerekirse hırsızlık yapmaktan çekinmezler. Hayata somut katkılar sağlamış bazı ateist bilim adamları mı daha günahkar yoksa bu sözde Müslümanlar mı daha günahkar merak ettiğim bir soru.