Ülkedeki ekonomi hakkında ne düşünüyorsunuz?

TheDoctorBW

Hectopat
Katılım
11 Mayıs 2017
Mesajlar
209
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar fiyatlar kaldırılmıştı. Aynı Enis Kirazoğlu'nun çektiği videodaki gibi muhtemelen artacak, ne olacak bu halimiz? Dolar yükseliyor, Euro yükseliyor, vakalar yükseliyor. Yükselmeyen tek şey maaşlar kaldı, her şeye zam her şeye vergi ne olacak bu iş arkadaşlar? Gerçekten ne olacak durumumuz? Gerçekten kritik gerçekten vicdanına şunu sorup gerçek bir cevap alabilen var mı? Ekonomi iyi diyebilecek kadar cesareti olan var mı bu ülkede gerçekten?

Zaten oyun dediğimiz şey bile lüks haline geldi. Yeni nesil oyunlar 600 TL'den gelecek PC'ye, hadi PC 450 diyelim genelde o seviyede ama yükselecek yani eskiden 180 TL bir oyuna çok fazlayken şimdi 600 TL'lere kadar çıktı, maaşlar da çıktı desem keşke ama zamlarda elektrikte doğalgaz da onlarla birlikte çıktı.

Bilmiyorum ama ben içim çok bunalık her şey çok kötü gidiyor dışarıda gezen insanlar var bir de çalışanlara sözüm yok asla ama pandemi sürecinde bile gezeceksen diyecek hiçbir sözüm yok. Aylardır evdeyim birisine bulaştırmaktan korktuğum için bir de olayın aile kısmı var, yolumuz hiç iyi gitmiyor, rabbim yardım etsin. Bak bunuda yeni gördüm. Faiz 8.25 seviyesinden 200 baz puan artışla yüzde 10.25 seviyesine yükseltti. Yani ne yapalım biz, ölelim biz niye yaşıyoruz? Anlamıyorum gerçekten.
 
Yönetenler faizin sebep enflasyonunu sonuç olduğunu düşünüyor bu zihniyette ekonomi kalır mı? Şimdi politika faizini %10.25 yaptılar en az %15 olmalı ki borçları çevirebilsinler ama malum kişi faiz haram diyerek faizi artırtmıyor çok müslümanya ama yolsuzluk yapıyor.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı