Ülkeler neden farklı farklı priz girişleri kullanıyor?

Adamın biri YouTube yorumlarına bir şeyler yazmış, kaynak yok, delil yok, bu gerçek oluyor öyle mi... :D Boşuna okumuşum ya ben o zaman...
Sizin için bir forumda daha konu açtım. Bunu demenizi bekliyordum çünkü. :D
 
İlk mesajlarımda da aynı bilgiyi alıntılamıştım. :D Yine de teşekkürler.


Burada direkt 110V kullanmamanın sebebi, maliyetmiş gibi anlatılmış. Anlatmaya çalıştığım olay bu. Maliyetle alakası yok demiştim ve bana cevap olarak bunu atmıştın.

Vallaha hocam 2200 Watt bir süpürgeyi çalıştırdığında 110V bir priz ile 20A gerilim gerekiyor, ama 220V olduğunda 10A gerilim gerekiyor. Gerilim arttıkça kablo kesitinin de artması gerektiğinden maliyet artıyor, sebebi tam olarak ta bu.

Buna şunu da ekleyeyim. V ve Amper ilişkisi pek de düşündüğünüz gibi gitmiyor zira atladığınız bir nokta var: Süpürge DC voltaj ile çalışır ve voltajı sabittir.

Pek çok cihazın voltajı sabittir ya da küçük bir voltaj aralığı vardır. Bu nedenle direkt olarak Watt hesabıyla bakmak doğru değil. Ki tekrar söylüyorum, elektrik sana 220V olarak gelmiyor, sadece trafodan evine 220V olarak geliyor.

Neyse, bu konu için elimden geldiğince açıklama yapmaya çalıştım ancak kendimi daha fazla yormak istemiyorum, zira yazdıklarımın okunmadığını düşünüyorum. Son olarak tekrar ediyorum, 220V'un kullanılmasının sebebi maliyet değildir.

220V bir standarttır.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı