Ülkemden umudumu kestim

• Konuyu başlatan Silinen üye 458979
  • Başlangıç Tarihi
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ekonomi ile ilgili olan kısıma değinicem. Ekonomi iyileşse bile alım gücü düştü. Ve bu durum çok kötü. Düzeltilmesi çok zor. Büyük bir eksiye gömülüyoruz. İyi giden bir şey yok.

Pes etmedin ve istediğin sistemi aldın. Bu kadar basit ve güzel.
Niye bu kadar uğraşmak zorunda bir sistem almak için? Yurt dışında adam bir ay çalışıp istediği sistemi toplayabiliyorken ben burada bir ay dişimden tırnağımdan attırsam anca bir işlemci(orta seviye) anca alabiliyorum. Şükür edilecek şey var edilmeyecek şey var.

Ülkeden umudu kesiyorsanız bari kendinizden umudu kesmeyin.

Yok olacak bir ülkeden mi umudunu kesersin yoksa ekonomik sorunları olan ülkeden mi? Cevap belli, fazla konuşma bence. Türkiye nice zor zamanlar atlattı, elbet bunu da atlatacak. Umutsuz olmanın hiçbir faydası yok.
Profil resminizdeki gibi bir dünyada yaşamıyoruz o devir geçeli çok oldu. "Çağ dışı dinozorlar" olduğu sürece bu durum değişmeyecek. Aydın ve yeni kişiler gerekli bize. Umudumuz onların bu ülkeyi düzeltmesi.

Konuşup konuşmayacağıma sen karar veremezsin küstahlığın lüzumu yok.

Öncelikle bir söz ile başlamak istiyorum: "Umutsuz durumlar yoktur. Umutsuz insanlar vardır. Ben hiçbir zaman umudumu yitirmedim." Mustafa Kemal Atatürk
Ülkeden umudunuz var veya yok bu mühim değil, mühim olan siz umut vaat ediyor musunuz ya da etmek için çabalıyor musunuz? 19 yaşında bir Türk genci olarak ülke gündemini takip etmeniz normal fakat dünya gündemini de takip ediyor musunuz? Bunun yanı sıra evrensel iş yapabilecek kapasiteye gelebilmek, katma değer yaratabilmek için kendinize katkı sağlıyor, geliştiriyor musunuz?

Ne imiş o kalkınma hazırlıkları? TOGG, TUA, Karadeniz'deki Doğalgaz gibi faaliyetleri diyecekseniz, onlar için zaten birçok insan hala daha tartışıyor.
O anlaşmaların getirdiği kazanç Suriyelilerin verdiği zararın önüne geçebilir mi sence?

Ekonomi ile ilgili olan kısma değinicem. Ekonomi iyileşse bile alım gücü düştü. Ve bu durum çok kötü. Düzeltilmesi çok zor. Büyük bir eksiye gömülüyoruz. İyi giden bir şey yok.

Evet, ben bunun ekonomi ile ilgili olduğunu düşünüyorum. Çünkü devletin hazinesi para girerse vergiler düşer.

Seçimleri bekleyelim, şu an için tek çaremiz o. Bazı kişiler ülkenin yıkılacağını falan düşünüyor, yani yeni bir devlet oluşacak vesaire. Türkiye Cumhuriyeti yıkılmaz ama bu gidişle enkazdan farkı da kalmaz ne yazık ki. Umarım gelecekte sorunlar çözülür ve en azından bizden sonraki nesiller bizim için ''Siz işe yarasaydınız ülke kötü olmazdı.'' demezler. Umutsuz olmakta haklısınız elbette ama bence ertesi gün güneş doğduğu sürece umut vardır.

Tam da bunu anlatmaya çalışıyorum. Teşekkürler...

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…